Η Ρωσία το Μάιο έγινε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με αποπληθωρισμό των τροφίμων

Freepen.gr - Το Μάιο, η Ρωσία ήταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου παρατηρήθηκε αποπληθωρισμός των τροφίμων - οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,12% ρεκόρ σε ετήσια βάση, όπως προκύπτει από τους υπολογισμούς της RIA Novosti.

Μέχρι τώρα, ετήσιος αποπληθωρισμός στα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά έχει παρατηρηθεί στη Ρωσία μόνο δύο φορές - τον Ιούνιο του 2018 (0,42 τοις εκατό) και τον περασμένο Απρίλιο (0,22 τοις εκατό). Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Βοστρίκοφ, εκτελεστικό διευθυντή του Συνδέσμου Παραγωγών και Προμηθευτών Διατροφικών Προϊόντων, η τρέχουσα κατάσταση σχετίζεται με τον επαναπροσανατολισμό των διαδρομών logistics και την επέκταση των πληρωμών σε εθνικά νομίσματα, καθώς και με μια συγκομιδή ρεκόρ σιτηρών και ελαιούχων σπόρων.

Ο υψηλότερος πληθωρισμός των τροφίμων εξακολουθούσε να είναι στην Ουγγαρία, αν και συνέχισε να επιβραδύνεται, υποχωρώντας από το 39 στο 34%. Ετήσιοι ρυθμοί αύξησης των τιμών άνω του 20% καταγράφηκαν επίσης στη Σερβία (23,2%), τη Σλοβακία (21,7%), την Εσθονία (20,4%) και την Ουκρανία (20,1%).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail