Δεν είναι μόνο η οικονομία που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης…

pixabay
Έχουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Τους τελευταίους μήνες, τα ταχέως αυξανόμενα οικονομικά μας προβλήματα έχουν τραβήξει μεγάλη προσοχή και χωρίς αμφιβολία η οικονομία μας οδεύει σε πραγματικά δύσκολες στιγμές. Η μεγαλύτερη φούσκα χρέους στην ιστορία του κόσμου έχει αρχίσει να εκρήγνυται και το τέλος αυτού του «μεγα-κύκλου» πρόκειται να προκαλέσει τεράστιο πόνο. Αλλά αν κάθε άλλο στοιχείο της κοινωνίας μας ήταν ισχυρό, θα μπορούσαμε να το επιζήσουμε. Μπορεί να εκπλήσσει πολλούς από εσάς να με ακούτε να το λέω αυτό, αλλά είναι αλήθεια. Εάν το μόνο που αντιμετωπίζαμε ήταν μια οικονομική κατάρρευση, θα προκαλούσε τεράστια αναταραχή σε αυτή τη χώρα, αλλά θα τα καταφέρναμε.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζουμε απλώς μια οικονομική κατάρρευση.

Μου αρέσει να αποκαλώ αυτό που αντιμετωπίζουμε ως «η κατάρρευση των πάντων», γιατί ουσιαστικά κάθε στοιχείο της κοινωνίας μας καταρρέει σταθερά μπροστά στα μάτια μας.

Έτσι, από την στιγμή που τα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά μας συστήματα εκραγούν, δε θα είναι απλώς θέμα να τα διορθώσουμε και να επιστρέψουμε στο «κανονικό», γιατί το «κανονικό» δεν υπάρχει πια.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα για αυτό για το οποίο μιλάω. Ο πρόεδρος της Giant Food μόλις παραδέχτηκε στην Washington Post πως η κλοπή στα καταστήματά του είναι εντελώς εκτός ελέγχου:

Ο πρόεδρος της Giant Food, Ira Kress, δήλωσε ότι η κλοπή και η βία έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

«Το να πούμε πως [η κλοπή] έχει δεκαπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια δε θα ήταν υποτιμητικό», σημείωσε ο Kress, σύμφωνα με την Washington Post, η οποία ανέφερε επίσης ότι είπε πως η βία έχει «αυξηθεί εκθετικά».

Η Giant έχει περισσότερες από 160 τοποθεσίες, με καταστήματα που βρίσκονται στο Μέριλαντ. Βιργινία; Ουάσιγκτον; και Ντέλαγουερ, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.


Όταν ήμουν πολύ νεότερος, ψώνιζα συχνά στο Giant Food.

Εκείνες τις μέρες, δεν είδα ποτέ ούτε ένα περιστατικό κλοπής.

Αλλά τώρα συστηματική λεηλασία συμβαίνει σε βιομηχανική κλίμακα σε όλη τη χώρα. Στην πραγματικότητα, έγραψα πρόσφατα ένα ολόκληρο άρθρο σχετικά με το γεγονός ότι η κλοπή κοστίζει πλέον στους λιανοπωλητές των ΗΠΑ περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται και άλλες μορφές εγκληματικότητας. Δυστυχώς, τα βίαια εγκλήματα διαπράττονται όλο και περισσότερο από παιδιά που είναι εξαιρετικά μικρά:

Μόλις αντιμετώπισε τον μασκοφόρο νεαρό που φαινόταν να προσπαθούσε να τον ληστέψει με όπλο την περασμένη εβδομάδα στην οδό Irving στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον, ο Ryan Cummins ήξερε ότι ο δράστης ήταν νεαρός.

«Όταν τον έσπρωξα, δε ζύγιζε τίποτα», είπε ο Cummins σε μια συνέντευξη…

Η αστυνομία είπε πως ο νεαρός που συνέλαβε το Σάββατο για την υπόθεση του Cummins και δύο κοντινές ληστείες είναι ακόμη νεότερος: 11 ετών. Είναι από τους νεότερους που συνελήφθησαν στην Περιφέρεια φέτος σε ένοπλη ληστεία…

Το έπιασες το τελευταίο μέρος;

Αυτό το παιδί ήταν «από τα νεότερα» που συνελήφθησαν για ένοπλη ληστεία φέτος.

Πόσο χρονών ήταν λοιπόν ο μικρότερος;

Στη δυτική ακτή, οι συνθήκες είναι ακόμη χειρότερες.

Το παρακάτω είναι πώς μία κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο ονόματι Seema Gokhale περιέγραψε πρόσφατα πώς είναι να ζει κανείς στην καρδιά της πόλης αυτές τις μέρες:

Μιλώντας στο Fox News Digital, η Seema Gokhale που ζει κοντά στη γειτονιά Tenderloin της πόλης εξέφρασε: «Αισθάνομαι πραγματικά μετα-αποκαλυπτική. Κάτι πρέπει να γίνει. Πρέπει να κάνουμε αυτό ένα μέρος για να ζει κανείς. Το περιγράφω σαν κόλαση αυτήν την στιγμή. Αν δεν ήμουν ιδιοκτήτρια σπιτιού και δεν είχα μεγαλώσει στην περιοχή και δεν υπήρχε ισχυρή αγορά εργασίας στην περιοχή, θα έφευγα».

«Περπατάω ανάμεσα σε ανθρώπους τακτικά και αισθάνομαι φρικτό», είπε καθώς οι τοξικομανείς έχουν «ίχνη βελόνας σε όλα τα χέρια, τα πόδια και τα δάχτυλά τους. Βλέπω ανθρώπους με σάπια μέλη γιατί ζουν στους δρόμους».

«Ειλικρινά νιώθω σαν να βρίσκομαι σε ένα μέρος που βρίσκεται σε μια αποκάλυψη ζόμπι. Είναι σαν δυστοπία. Αισθάνομαι πραγματικά σαν μια δυστοπική πραγματικότητα αυτήν την στιγμή όπου βλέπω κλειστές βιτρίνες. Βλέπω ανθρώπους να κάνουν την ανάγκη τους στους δρόμους», είπε η Gokhale.

Δυστυχώς, αυτή είναι η κατεύθυνση που ακολουθεί ολόκληρη η χώρα.

Στο Πόρτλαντ, οι ψηφοφόροι έχουν βαρεθεί εντελώς και εντελώς από την αχαλίνωτη κοινωνική παρακμή που αυξάνεται σταθερά παντού γύρω τους:

Μήνες περνώντας από καταυλισμούς αστέγων στα πεζοδρόμια και υπαίθριες αγορές ναρκωτικών έχουν επηρεάσει τους κατοίκους του Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Οι ψηφοφόροι εκεί εξέφρασαν μια εκπληκτική επίπληξη στους αξιωματούχους της χίπστερ πόλης που διοικείται από τους Δημοκρατικούς, με τα τρία τέταρτα να αποκαλούν τους άστεγους «καταστροφή εκτός ελέγχου».

Η έρευνα, που ανατέθηκε από το People for Portland, μια συντηρητική ομάδα υπεράσπισης, διαπίστωσε ότι πάνω από τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων ήθελαν να καθαρίσουν τους δρόμους αναγκάζοντας τους τοξικομανείς να μπουν σε προγράμματα απεξάρτησης.

Αλλά ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι πολιτικοί μας, η κοινωνική αποσύνθεση χειροτερεύει κάθε χρόνο που περνάει.

Και αυτό γιατί ολόκληρη η κουλτούρα μας έχει μεταμορφωθεί πλήρως. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, μόνο το 16 τοις εκατό των Αμερικανών πηγαίνουν τώρα στην εκκλησία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα:

Ο αριθμός των Αμερικανών που πηγαίνουν στην εκκλησία μία φορά την εβδομάδα μειώθηκε από 19 τοις εκατό το 2019 σε 16 τοις εκατό πέρυσι, αναφέρει η έρευνα σε περίπου 6.600 ενήλικες και στις 50 πολιτείες.

Αυτό σημαίνει πως το 84 τοις εκατό από εμάς δεν πηγαίνουμε στην εκκλησία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε αυτό το σημείο.

Αν μπορούσαμε να επιστρέψουμε και να το πούμε στους Αμερικανούς από πριν από 100 χρόνια, θα ήταν απολύτως καταβεβλημένοι.

Φυσικά η αλήθεια είναι πως είμαστε μια εντελώς διαφορετική χώρα από ό,τι ήμασταν πριν από 100 χρόνια.

Σε πολλούς από εμάς αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε ανώτεροι από κάθε γενιά που έχει έρθει πριν από εμάς, αλλά η πραγματικότητα είναι πως σχεδόν κάθε πτυχή της κοινωνίας μας χειροτερεύει γρήγορα.

Εάν αντιμετωπίζουμε τόση δυσκολία να κρατήσουμε την τάξη τώρα, πώς θα είναι τα πράγματα όταν τα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά μας συστήματα έχουν πλήρως καταρρεύσει και δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί υποφέρουν βαθιά;

Ίσως θελήσετε να το σκεφτείτε αυτό, γιατί «η κατάρρευση των πάντων» πρόκειται μόνο να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail