Η άνοδος της θερμοκρασίας στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι «Άνευ Προηγουμένου» και εκατομμύρια ψάρια κινδυνεύουν

Γιατί ο Ατλαντικός Ωκεανός θερμαίνεται επικίνδυνα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πολλοί επιστήμονες της θάλασσας σκέφτονται αυτήν την στιγμή. Οι θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές του Ατλαντικού έχουν ανέβει σε επίπεδα που κυριολεκτικά δεν έχουμε ξαναδεί και όλοι συμφωνούν πως αυτό δε θα μπορούσε να έχει συμβεί τυχαία. Τι θα συμβεί λοιπόν με τη θαλάσσια ζωή στον Ατλαντικό εάν οι θερμοκρασίες συνεχίσουν να ανεβαίνουν; 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Και πώς θα είναι η εποχή των τυφώνων με τόσο υψηλές θερμοκρασίες νερού; Σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν ορισμένες περιοχές του Ατλαντικού Ωκεανού όπου οι θερμοκρασίες του νερού ήταν στην πραγματικότητα 9 βαθμούς υψηλότερες από το κανονικό:

Οι θερμοκρασίες σε μέρη του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού εκτινάσσονται στα ύψη, με ένα «εξαιρετικό» θαλάσσιο κύμα καύσωνα να παρατηρείται στα ανοικτά των ακτών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, πυροδοτώντας ανησυχίες για επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή.

Τμήματα της Βόρειας Θάλασσας αντιμετωπίζουν ένα θαλάσσιο κύμα καύσωνα κατηγορίας 4 – που ορίζεται ως «ακραίο» – σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας. Σε ορισμένες περιοχές, οι θερμοκρασίες του νερού είναι έως και 5 βαθμούς Κελσίου (9 Φαρενάιτ) υψηλότερες από το συνηθισμένο.

Οι παγκόσμιοι ωκεανοί είναι εξαιρετικά ζεστοί εδώ και μήνες. Ο Απρίλιος και ο Μάιος είδαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην επιφάνεια των ωκεανών για αυτούς τους δύο μήνες από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία το 1850.

Μπορεί να μην ανησυχείτε από αυτό.

Αλλά θα έπρεπε.

Γιατί αυτό που συμβαίνει στους ωκεανούς μας έχει σημασία για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στις 18 Ιουνίου, η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας στον Βόρειο Ατλαντικό έφτασε τους 23,1 βαθμούς Κελσίου:

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Από τις 5 Μαρτίου 2023, η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας του Βόρειου Ατλαντικού έχει σπάσει ρεκόρ, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των 23,1°C στις 18 Ιουνίου. Ποτέ πριν, στα περισσότερα από 42 χρόνια διατήρησης ρεκόρ, οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας του Βορείου Ατλαντικού δεν έφτασαν τόσο ψηλά.

Πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Και δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να συνέβη τυχαία.

Σύμφωνα με έναν ειδικό, οι πιθανότητες να συμβεί αυτό φυσικά είναι εξαιρετικά χαμηλές:

Σύμφωνα με τον Brian McNoldy, ανώτερο επιστημονικό συνεργάτη στη Σχολή Rosenstiel του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, οι πιθανότητες οι παγκόσμιες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της θάλασσας να φτάσουν τόσο υψηλές όσο τώρα, απλά τυχαία, είναι μόνο 1 στις 256.000.

«Αυτό είναι πέρα ​​από το εξαιρετικό», είπε ο ΜακΝόλντι στο Twitter.

Περιττό να πούμε ότι πολλοί από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θέλουν να κατηγορήσουν την «κλιματική αλλαγή» για αυτό που συμβαίνει.

Αλλά η «κλιματική αλλαγή» υποτίθεται πως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες και δεν έχουμε δει ποτέ μια άνοδο της θερμοκρασίας των ωκεανών πουθενά, ακόμη και κοντά σε αυτό.

Ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται πως η έλλειψη σκόνης από την Αφρική προκαλεί περισσότερο ηλιακό φως να χτυπά τον Ατλαντικό από ό,τι συνήθως, αλλά αυτή η θεωρία φαίνεται πραγματικά αδύναμη.

Τελικά, πιστεύω πως αυτό που συμβαίνει στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τα υποβρύχια ηφαίστεια εκρήγνυνται και μεγάλες ρωγμές ανοίγονται στον πυθμένα του ωκεανού.

Στην πραγματικότητα, μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε πρόσφατα ένα «εκτεταμένο πεδίο» τεράστιων υδροθερμικών αεραγωγών στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού.

Καθώς η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζει να κλιμακώνεται, η θαλάσσια ζωή στον Ατλαντικό θα μαγειρεύεται σιγά σιγά από κάτω.

Ήδη, νεκρά ψάρια ξεβράζονται στις ακτές μας σε πολύ ανησυχητικούς αριθμούς:

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην ακτή του κόλπου του Τέξας το Σαββατοκύριακο και τεράστιες σφαίρες φυκιών που μεταφέρουν πλαστική ρύπανση μολυσμένη με βακτήρια που τρώνε σάρκα εγείρουν ανησυχίες για τη δημόσια υγεία στις διάσημες παραλίες της Φλόριντα.

Σαν μια γάτα που αφήνει έναν παραμορφωμένο αρουραίο στο κατώφλι, οι ωκεανοί φαίνεται να προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μας.

Δεν πρέπει να υποτιμούμε το μέγεθος αυτού του προβλήματος.

Σύμφωνα με έναν ειδικό, ο Ατλαντικός Ωκεανός «φλέγεται σίγουρα»:

«Ο Ατλαντικός φλέγεται σίγουρα», είπε ο Micheal Fischer, βοηθός επιστήμονας στο Συνεταιριστικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων και Ατμοσφαιρικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι-NOAA, στο Miami Herald.

Θα έπαιρνα τέτοιες δηλώσεις πολύ σοβαρά.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για τέτοιες προειδοποιήσεις.

Ίσως είναι απλώς μια σύμπτωση, αλλά το χαμένο υποβρύχιο που γίνεται πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή κατέρρευσε στον Βόρειο Ατλαντικό:

Καθώς η αναζήτηση για το εξαφανισμένο υποβρύχιο Titan γίνεται ολοένα και πιο απελπισμένη, μερικός από τον πιο προηγμένο εξοπλισμό υποβρύχιας έρευνας στον κόσμο έχει αναπτυχθεί για να σαρώσει τα βάθη του Ατλαντικού.

Δύο υποβρύχια ικανά να κατέβουν 20.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού οδηγούν αυτήν τη στιγμή την υποβρύχια έρευνα και περισσότερα είναι καθ' οδόν, δήλωσαν οι αρχηγοί της ακτοφυλακής. Τα οχήματα βοηθούνται από έναν στόλο εξειδικευμένων πλοίων που περιλαμβάνουν επίσης εργαλεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανέλκυση του Τιτάνα από τον βυθό της θάλασσας - εάν βρεθεί.

Αλλά υπάρχουν τώρα λιγότερο από 24 ώρες οξυγόνου που απομένουν στο σκάφος που χάθηκε, το οποίο εξαφανίστηκε το πρωί της Κυριακής με πέντε άτομα. Η περιοχή αναζήτησης έχει πλέον επεκταθεί σε περίπου 14.000 τετραγωνικά μίλια - διπλάσιο από το μέγεθος της πολιτείας του Κονέκτικατ.

Θα μπορούσε να είναι δυνατόν οτιδήποτε προκαλεί δραματική άνοδο της θερμοκρασίας του νερού να έπαιξε επίσης ρόλο στην πρόκληση βλάβης του υποβρυχίου;

Δεν γνωρίζω.

Απλά εικασίες κάνω.

Αλλά νομίζω ότι είναι αξιοσημείωτο πως αυτό συνέβη ακριβώς καθώς οι θερμοκρασίες του νερού στον Βόρειο Ατλαντικό έχουν εκτοξευθεί στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Δυστυχώς, αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ο πλανήτης μας γίνεται όλο και πιο ασταθής.

Η θέρμανση των ωκεανών μας θα γίνει ακόμη χειρότερη.

Εκατομμύρια εκατομμύρια ψάρια θα πεθάνουν.

Και αυτό έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια προσφορά τροφίμων.

Ας το παρακολουθούμε πολύ στενά.

Αν έχω δίκιο, οι θερμοκρασίες των ωκεανών θα συνεχίσουν να γίνονται μεγαλύτερο πρόβλημα τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Ο κόσμος μας κλονίζεται ήδη με τόσους πολλούς τρόπους, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι «πόνοι του τοκετού» που βιώνουμε θα εντείνονται όσο περνάει ο χρόνος…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail