«Οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό για την καταστροφή στην Ουκρανία»

pixabay / ELG21
Freepen.gr - Η σύγκρουση στην Ουκρανία υποκινήθηκε από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες και ως εκ τούτου εναπόκειται στην Ουάσιγκτον να πληρώσει για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου έθνους, υποστήριξε την Τετάρτη ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ.

Ο Αντόνοφ κλήθηκε να σχολιάσει δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντόνι Μπλίνκεν, ο οποίος, μιλώντας σε διάσκεψη για την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας στο Λονδίνο, υποστήριξε πως "η Ρωσία θα αναλάβει τελικά το κόστος" της αποκατάστασης της χώρας.

Ο Ρώσος διπλωμάτης αντέκρουσε τα σχόλια του Μπλίνκεν, λέγοντας πως η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου ήταν "το αποτέλεσμα των ετών σκόπιμων προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών να δημιουργήσουν μια εστία εντάσεων στα σύνορά μας, να μετατρέψουν την Ουκρανία σε" αντι-ρωσική", η οποία περιελάμβανε ένα πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τη Δύση στην ουκρανική πρωτεύουσα το 2014.

Ο Αντόνοφ ισχυρίστηκε πως οι ΗΠΑ αναζωπυρώνουν ενεργά τις εχθροπραξίες ενισχύοντας το Κίεβο με όπλα, ενώ καταπνίγουν τυχόν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. "Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση είναι πλήρως υπεύθυνη για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Γι 'αυτό εναπόκειται στις Ηνωμένες Πολιτείες να ανοικοδομήσουν τη χώρα", δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail