Τρελάθηκε ξαφνικά ο αρχηγός της Βάγκνερ; Κι αν ναι, γιατί τώρα

Τελευταία εξέλιξη, και σίγουρα όχι λιγότερο σημαντική, έχουμε αυτό που φαίνεται να είναι μια απόπειρα πραξικοπήματος από τον Yevgeny Prigozhin, τον επικεφαλής της Ομάδας Wagner. Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι ο Prigozhin δεν έχει στρατιωτική εμπειρία και δεν είναι ο «διοικητής» της Wagner. Ο Simplicius the Thinker παρέχει μια γρήγορη ενημέρωση για το τι συμβαίνει:

Larry Johnson - https://sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Πριγκόζιν φαίνεται ότι ξεκίνησε μια απόπειρα πραξικοπήματος. Οι πληροφορίες εξακολουθούν να αναπτύσσονται συνεχώς, επομένως τίποτα δεν είναι οριστικό ή επιβεβαιωμένο. Γι' αυτό ήθελα να εστιάσω περισσότερο στις πιθανές αιτίες παρά στον εικαστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο ενημερωτικό θόρυβο. Αλλά μόνο για εκείνους που μπορεί να αγνοούν εντελώς τα συμβάντα:

Ο Πριγκόζιν δημοσίευσε το ακόλουθο βίντεο υποστηρίζοντας πως το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει «βομβαρδίσει» μια πίσω περιοχή τη Βάγκνερ με πολλούς νεκρούς της Βάγκνερ. Το βίντεο, ωστόσο, δεν δείχνει νεκρούς και μόνο κάτι που μοιάζει με μικρά σκηνοθετημένα φλεγόμενα φύλλα. . . .

Ένα πράγμα που είναι σημαντικό να σημειωθεί είναι ότι το περιστατικό φαίνεται, επιφανειακά, να έχει προκύψει από το πουθενά. Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα εξελίσσονται εδώ και αρκετό καιρό. Πιο συγκεκριμένα, αν θυμάστε ότι το ρωσικό υπουργείο άμυνας πριν από μερικές εβδομάδες εξέδωσε μια νέα απόφαση για όλους τους εθελοντές και τους PMC [στρατιωτικούς εργολάβους] να εγγραφούν υπό τον ζυγό του ρωσικού MOD [υπουργείο άμυνας]. Επιφανειακά, η αιτιολόγηση ήταν να δοθούν ίσα «προνόμια» σε όλους τους εθελοντές που παίρνουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί για την υπηρεσία τους.


Νομίζω ότι η αξιολόγηση του Αντρέι Μαρτιάνοφ είναι η πιο σωστή :

Λοιπόν, τώρα θα μπορούσε να δηλωθεί ανοιχτά πως ο Prigozhin δεν είναι μόνο εγκληματίας, αλλά, πολύ πιθανό, το περιουσιακό στοιχείο του άξονα Ουκρανία-NATO. Πολλά πράγματα επισημαίνουν σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων «φημών» (στην πραγματικότητα, αξιόπιστες πληροφορίες) του Prigozhin και ορισμένων ανθρώπων της Wagner που παρέχουν πληροφορίες για θέσεις του ρωσικού στρατού στο VSU. Για τη Wagner: Είναι καλή ομάδα καταδδρομών, αλλά ως σοβαρή δύναμη δεν είναι τίποτα χωρίς τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με αυτά, καθώς και οι υπερβολικά υπερβολικές ιστορίες για το Bakhmut έχουν σχεδιαστεί κυρίως για την κατανάλωση θαυμαστών που αυνανίζονται με τακτικές λεπτομέρειες. Εγώ και οι φίλοι μου το συζητούσαμε για μήνες στα μέσα ενημέρωσης π.χ. PolitWera et al. Έτσι, αυτό τελείωσε για τον Πριγκόζιν και, τελικά, για την Βάγκνερ.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι ένα απελπισμένο τέχνασμα της τελευταίας στιγμής του Prigozhin για να προσπαθήσει να εμποδίσει την ομάδα Wagner να τεθεί πλήρως υπό τη διοίκηση του Ρωσικού Υπουργείου Αμυναςς ή αν πρόκειται για μια περίπλοκη ψυχολογική επιχείρηση ή εάν ο άνδρας έχει υποστεί μια καταστροφική ψυχωσική διακοπή. Μέχρι τη Δευτέρα θα μάθουμε αν ο Prigozhin είναι μια ρωσική εκδοχή του Benedict Arnold ή ένας ηθοποιός στο ίδιο επίπεδο με τον Richard Burton ή τον Robert DeNiro. Αν το σκεφτώ, η συμπεριφορά του Prigozhin μου θυμίζει λίγο τον ρόλο του DeNiro ως Al Capone.

Δεδομένης της χρονικής στιγμής της έκρηξης του Prigozhin, που συμπίπτει με την καταστροφική έλλειψη προόδου με την ουκρανική αντεπίθεση, τείνω, όπως ο Αντρέι, να πιστεύω ότι ο Prigozhin μπορεί να έχει κάποιους ολιγάρχες κατά του Πούτιν πίσω του και προσπαθεί να διαταράξει τις ρωσικές στρατιωτικές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης. Νομίζω πως θα αποτύχει και νομίζω ότι δεν θα επιβιώσει από αυτή την σκληρή επίθεση στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ωστόσο, το τρελό ξέσπασμα του Prigozhin θα μπορούσε να είναι μια άνευ προηγουμένου κίνηση Maskirovka. Εάν έχετε ρωσικά στρατεύματα που κινούνται ως «ανταπόκριση» στην έκκλησή του για πραξικόπημα, θα μπορούσε να είναι ένα τέχνασμα για να συγκαλύψει τη συγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων για μια απροσδόκητη επίθεση. Θα δούμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail