Η Δύση να κάνει με τους Ρώσους ό,τι έκαναν οι ΗΠΑ με τους Ιάπωνες στο Β' ΠΠ - Τσέχος πρόεδρος

ΑΡ Photo/Ρetr David Jοsek
Freepen.gr - Ρώσοι που ζουν στη Δύση θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά από τις υπηρεσίες ασφαλείας, υποστήριξε ο πρόεδρος της Τσεχίας Πέτρο Πάβελ αναφέροντας τη μεταχείριση των Ιαπώνων από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως παράδειγμα μέτρων ασφαλείας πολέμου.

Ο Πάβελ έκανε την πρότασή του σε συνέντευξή του στο χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ραδιοφωνικό δίκτυο Radio Free Europe/Radio Liberty την Πέμπτη.

"Όταν υπάρχει ένας συνεχιζόμενος πόλεμος, τα μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με Ρώσους υπηκόους θα πρέπει να είναι αυστηρότερα από ό, τι σε κανονικές περιόδους", είπε. "Όλοι οι Ρώσοι που ζουν στις δυτικές χώρες θα πρέπει να παρακολουθούνται πολύ περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν”.

Ο Τσέχος ηγέτης έκανε μια σύγκριση με τη μεταχείριση των Ιαπωνών Αμερικανών κατά τη διάρκεια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία περιέγραψε ως "αυστηρό καθεστώς παρακολούθησης" και "έλεγχο των υπηρεσιών ασφαλείας”.

"Αυτό είναι απλώς το κόστος του πολέμου", δήλωσε ο Πάβελ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail