Πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ;

Είναι αδύνατο να επιτευχθεί τίποτα άλλο εκτός από την περαιτέρω κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης.

Η αντεπίθεση του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ ήταν καταστροφική, κάτι που ακόμη και τα κύρια μέσα ενημέρωσης αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν αφού κατέστη αδύνατο να αρνηθούν. Το CNN αποκάλυψε ότι έχασε ήδη περίπου το 15% των οχημάτων μάχης πεζικού Bradley κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, ενώ το Forbes ανέφερε πως περίπου το ίδιο ποσοστό γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard καταστράφηκαν καθώς και τα μισά από τα "μοναδικά" οχήματα παραβίασης. Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Πούτιν ισχυρίστηκε ότι το 25-30% του συνόλου του ξένου εξοπλισμού τους χάθηκε.

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επανεκλογή του Μπάιντεν εξαρτάται από την επιτυχία της σημαντικότερης στρατιωτικής εκστρατείας της Δύσης μετά τον Β ' Παγκόσμιο Πόλεμο, προκαλώντας έτσι το ερώτημα πώς θα ανταποκριθούν οι ΗΠΑ μετά την αποτυχία της. Το καλύτερο σενάριο είναι πως θα αναγκάσει το Κίεβο να ξεκινήσει συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με τη Ρωσία με στόχο την επίτευξη ανακωχής τύπου Κορέας, αλλά αυτό πιθανότατα δε θα συμβεί μέχρι να εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές. Αυτές περιλαμβάνουν την επέκταση της σύγκρουσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, της Μολδαβίας και/ή της Ρωσίας στα προ του 2014 σύνορά της και την έγκριση μιας στρατιωτικής επέμβασης υπό την ηγεσία της Πολωνίας.

Όλες αυτές οι επιλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αμερικανική πυρηνική σύγκρουση με τη Ρωσία, η οποία ήδη προετοιμάζεται, όπως αποδεικνύεται από τις μεγαλύτερες αεροπορικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούνται επί του παρόντος στη Γερμανία και την αναφερόμενη ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτου της στην ήπειρο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πετύχει αυτό το επικίνδυνο στοίχημα και η Ρωσία να συνθηκολογήσει στον εκβιασμό, δεδομένου πως είναι περισσότερο από ικανή να εγγυηθεί ότι η Δύση θα καταστραφεί εντελώς αν τολμήσει να χρησιμοποιήσει πρώτη πυρηνικά.

Ρωσική υποβρύχια περιφέρονται στους ωκεανούς και είναι πάντα έτοιμα να ξεκινήσουν σε αντίποινα πυρηνική επίθεση, αν δοθεί η εντολή. Στο Ευρωπαϊκό μέτωπο, το Καλίνινγκραντ έχει μετατραπεί σε πυρηνικό φρούριο, ενώ τακτικά πυρηνικά όπλα πρόκειται να αναπτυχθούν σε κοντινά που αναπτύσσονται στη Λευκορωσία. Ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal μπορούν να διαπεράσουν τη λεγόμενη "ασπίδα άμυνας πυραύλων" των ΗΠΑ, έτσι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να αποτρέψει την "αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή" σε περίπτωση που οι φιλελεύθεροι-παγκοσμιοποιητές πολεμοκάπηλοι αποφασίσουν να χτυπήσουν πρώτοι.

Αυτές οι καθαρά αμυντικές δυνατότητες θα πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετές για την αποτροπή της Αποκάλυψης, αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν ορθολογικά μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης του πληρεξούσιού τους [Ουκρανία]. Πάρα πολλά οδηγούν στο αδύνατο σενάριο του Κιέβου να απομακρύνει εντελώς τη Ρωσία από όλη την επικράτεια που ισχυρίζεται ότι είναι δικά του αντί η Ουάσιγκτον απλά να δεχτεί την ήττα. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της θα μπορούσαν επομένως να σκεφτούν ότι θα πρέπει να "κλιμακώσουν για να αποκλιμακώσουν" από απελπισία για να επιτύχουν κάτι που μπορεί να παρουσιαστεί ως "νίκη".

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ότι η Ρωσία θα κάνει ποτέ μονομερείς παραχωρήσεις στα αντικειμενικά συμφέροντα εθνικής ασφάλειας, πόσο μάλλον μπροστά στον πυρηνικό εκβιασμό, γι' αυτό οι φιλελεύθεροι-παγκοσμιοποιητές πολεμοκάπηλοι των ΗΠΑ θα πρέπει να εξαλείψουν την σκέψη πριν θέσουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της ανθρωπότητας. Όποια και αν είναι η αντίδρασή τους στην αποτυχία της αντεπίθεσης του Κιέβου, πρέπει να καθοδηγείται από αυτό το γεγονός και ιδανικά να αποκλιμακώσει τον πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας, δεδομένου πως είναι αδύνατο να επιτευχθεί τίποτα άλλο από την περαιτέρω κλιμάκωση αυτής της σύγκρουσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail