Σκληρή γλώσσα από τον Τζουζέπε Κόντε: Δε θα αποφασίσει μόνος του ο Ζελένσκι - Λάθος η αποστολή όπλων


Freepen.gr - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του για τις συνθήκες επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε στο RaiNews24 ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κοινωνικοπολιτικού Κινήματος 5 Αστέρων, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

«Ο Ζελένσκι δεν μπορεί να είναι αυτός που έχει το αποκλειστικό δικαίωμα <…> να αποφασίζει πώς και πότε θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και υπό ποιες προϋποθέσεις», τόνισε, μιλώντας σε δημόσια εκδήλωση στη νότια πόλη Μανδούρια.

Ο Κόντε επέκρινε επίσης τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος, μετά από επίσκεψη στο Βατικανό τον Μάιο, είπε ότι το Κίεβο δε χρειάζεται τη μεσολάβηση της Αγίας Έδρας για να επιλύσει την κατάσταση. Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, η Ιταλία εμπλέκεται έμμεσα σε αυτή τη σύγκρουση, επομένως οι εκπρόσωποί της έχουν επίσης το δικαίωμα να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Και δεν μπορούμε να δώσουμε στον Ζελένσκι λευκή επιταγή για να μας πει πώς και πότε να κάνουμε ειρήνη, υπό ποιες συνθήκες, αν πρέπει να φτάσει στη Μόσχα ή να κερδίσει», είπε.

Ο Κόντε δήλωσε επίσης την πλάνη της πολιτικής της Δύσης, η οποία αποφάσισε να προμηθεύσει όπλα στο Κίεβο και δεν επιδιώκει να χρησιμοποιήσει διπλωματικά μέσα για την επίτευξη της ειρήνης.

«Θα έπρεπε να είχαμε πει στους συμμάχους μας: «Κύριοι, είμαστε εδώ στην Ευρώπη, εσείς είστε λίγο πιο μακριά, στην Ουάσιγκτον. Σε τι μας έχει ήδη οδηγήσει αυτή η στρατηγική σας και πού μας οδηγεί; Μπορείτε να μας δώσετε μια πυρηνική ομπρέλα για να μας προστατέψετε; Μπορείτε να μας εγγυηθείτε πως μετά από όλες αυτές τις παραδόσεις, ο πόλεμος θα τελειώσει και δεν θα υπάρξει κλιμάκωση;», τόνισε ο αρχηγός του Κινήματος 5 Αστέρων.

"Μπαίνουμε στον πόλεμο. <…> Δε θα ήταν καλύτερα να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά τις πρώτες στρατιωτικές παραδόσεις στην Ουκρανία; Δεν θα ήταν σοφότερο να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;" ρώτησε το κοινό ο Κόντε, του οποίου η ομιλία διακόπηκε επανειλημμένα από χειροκροτήματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε μια τέτοια θέση, η οποία αρνείται τις διαπραγματεύσεις, «στρατηγικό λάθος», που οδηγεί σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και μπορεί να οδηγήσει στη χρήση πυρηνικών όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail