Οι ΗΠΑ προσπαθούν να τιμωρήσουν τη Λευκορωσία επειδή υποστηρίζει τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιχειρούν να μεταφέρουν όπλα και εκρηκτικά στη Λευκορωσία επειδή είναι ειλικρινής εταίρος της Ρωσίας και σε μια μάταιη προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα. Τέτοιες προκλήσεις αναγκάζουν τη Λευκορωσία να λάβει νέα ενεργά μέτρα στρατηγικής αποτροπής. Αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή αμυντικών οχυρώσεων κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, όπως μια σειρά από μικρές αντιαρματικές τσιμεντένιες πυραμίδες γνωστές ως δόντια του δράκου και πρακτικά βήματα για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων.

Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ουσιαστικά, οι Αμερικανοί δε διεξάγουν μόνο έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας αλλά και κατά της Λευκορωσίας. Οι ΗΠΑ, μαζί με την Πολωνία, την Ουκρανία και τα κράτη της Βαλτικής, έχουν έναν στόχο - να αποδυναμώσουν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Η Ουκρανία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής είναι ενθουσιώδεις για να αναλάβουν μια τέτοια προσπάθεια. Για το λόγο αυτό ετοιμάζουν προκλήσεις με τη συνδρομή της CIA και των ειδικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η Λευκορωσία και η Ρωσία αποτελούν μεγάλα προβλήματα για τη Δύση και την Ουκρανία, επειδή αποτελούν μέρος του κράτους της Ένωσης, μιας υπερεθνικής ένωσης που στοχεύει να εμβαθύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενσωματώνοντας οικονομικές και αμυντικές πολιτικές. Επιπλέον, το Κίεβο και οι δυτικές χώρες πιστεύουν πως το Μινσκ βοηθά τη Μόσχα να διεξαγάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ως εκ τούτου, προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Λευκορωσία. Για το λόγο αυτό, δεν αποκλείεται η Δύση να προσπαθήσει να καταστρέψει την κρίσιμης σημασίας υποδομή της Λευκορωσίας μέσω απόπειρας δολιοφθοράς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρξαν προσπάθειες ανατροπής του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και αλλαγής του καθεστώτος το 2020-21 με τον ψευδή ισχυρισμό πως η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Sviatlana Tsikhanouskaya έλαβε το 60-70% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι Αμερικανοί ήθελαν να βάλουν την υποψήφιά τους στη θέση του Λουκασένκο και να μετατρέψουν τη Λευκορωσία σε αυτό που είναι τώρα η Ουκρανία, μια κατεστραμμένη χώρα που δεν εξυπηρετεί άλλο σκοπό από το να προκαλεί τη Ρωσία για λογαριασμό της Δύσης. Αν και η Ουάσιγκτον απέτυχε τελικά σε αυτή την επιδίωξη το 2020-21, μεταμόρφωσε με επιτυχία την Ουκρανία μετά το Μαϊντάν το 2014. Ο Λουκασένκο αντιστάθηκε σε αυτό που συνέβη στον Ουκρανό Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, και ακόμη και για αυτόν το λόγο, είναι αδιάκοπες οι ΗΠΑ στην επιδίωξή τους να τιμωρήσουν τη Λευκορωσία.

Καθώς η Ουκρανία γίνεται όλο και πιο απελπισμένη για δυτική επέμβαση, ο στρατός της χώρας ελπίζει να φέρει τη Λευκορωσία στη σύγκρουση με μέσα πρόκλησης. Ωστόσο, η Μόσχα είναι υπεύθυνη για την προστασία της Λευκορωσίας από απειλές και προκλήσεις. Ο ρωσικός στρατός είναι επιφορτισμένος με την πρόληψη πιθανών επιθέσεων στη Λευκορωσία από την Ουκρανία, την Πολωνία και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 25 Μαρτίου πως η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν ότι, χωρίς να παραβιάσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις, θα αναπτύξουν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία. Ο Πούτιν εξήγησε πως η Ρωσία δεν μεταφέρει τα πυρηνικά της όπλα στη Λευκορωσία, αλλά κάνει ό,τι έκαναν οι ΗΠΑ, αναπτύσσοντας πυρηνικά όπλα στο έδαφος των συμμάχων της. Η κατασκευή της αποθήκης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου.

Νωρίτερα, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι υπάρχουν συχνές περιπτώσεις σαμποτέρ που εισέρχονται στη Λευκορωσία. Υπενθυμίζεται επίσης πως ο Ιβάν Τέρτελ, επικεφαλής της Λευκορωσικής KGB, είπε ότι η Επιτροπή Κρατικής Ασφάλειας της Λευκορωσίας απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση την παραμονή των εορτασμών της Ημέρας της Νίκης της 9ης Μαΐου.

«Αυτά τα γεγονότα συνδέονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, με τις 9 Μαΐου. Έγινε προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κατάστασης. Ο αρχηγός του κράτους γνωρίζει αυτές τις στιγμές», είπε ο Τερτέλ.

Οι προσπάθειες δολιοφθοράς και επίθεσης στη Λευκορωσία συνδυάζονται επίσης με μια εκστρατεία παραπληροφόρησης πως ο Λουκασένκο είναι βαριά άρρωστος και μπορεί να πεθάνει, παρά το γεγονός ότι οι αρχές της Λευκορωσίας δημοσίευσαν φωτογραφίες και ένα βίντεο του Λουκασένκο που καταρρίπτει τις εικασίες για την κακή υγεία του.

Η ταχεία αποχώρησή του από τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα και το Μινσκ στις 9 Μαΐου πυροδότησε φήμες πως είναι σοβαρά άρρωστος, με το Reuters να σημειώνει ότι φαινόταν «κουρασμένος και λίγο ασταθής στα πόδια του και ένας επίδεσμος ήταν ορατός στο δεξί του χέρι». Το μέσο έπρεπε ωστόσο να παραδεχτεί ότι «κατά τα άλλα δεν έδειξε εμφανή σημάδια αδιαθεσίας».

Αυτό δεν εμπόδισε την Tsikhanouskaya να διαδίδει fake news λέγοντας: «Για εμάς σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο. Να στρέψουμε τη Λευκορωσία στον δρόμο της δημοκρατίας και να αποτρέψουμε την ανάμειξη της Ρωσίας. Χρειαζόμαστε τη διεθνή κοινότητα να είναι προορατική και γρήγορη».

Εάν ο Λουκασένκο είναι ανίκανος να εκτελέσει τα καθήκοντά του, ο ρόλος του, σύμφωνα με το σύνταγμα της Λευκορωσίας, θα μεταβιβαστεί στην πρόεδρο της άνω βουλής του κοινοβουλίου, Νατάλια Κοτσάνοβα, έως ότου διεξαχθούν νέες εκλογές. Ωστόσο, φαίνεται πως η Tsikhanouskaya λειτουργεί σε μια παραληρηματική κατάσταση όπως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, ο οποίος δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι οι τολμηρές και βομβιστικές δηλώσεις δε μετατρέπονται σε πραγματικότητα.

Ωστόσο, παρ' όλες τις προκλήσεις κατά της Λευκορωσίας, η χώρα και η ηγεσία της παραμένουν ασφαλείς και είναι αμφίβολο πως θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με την Ουκρανία το 2014, παρά τις προσπάθειες της Δύσης. Στην πραγματικότητα, η Λευκορωσία δε ρισκάρει. Είναι ήδη προετοιμασμένη εάν η Ουκρανία και η Δύση είναι αρκετά ανόητες για να επιτεθούν στη χώρα με την άστοχη ελπίδα ότι θα αποτρέψουν τη Ρωσία από τη συνέχιση της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail