Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει, ο Πούτιν αποκλιμακώνει τα διακυβεύματα του πολέμου. Το μόνο που έχει μείνει στη Δύση είναι η Ρωσική Ρουλέτα

Photo: Public domain
Ο νόμος των ακούσιων συνεπειών μπορεί να χαρακτηριστεί από μια εβδομάδα με γκάφες στα μέσα ενημέρωσης, όπου οι λεγόμενες ηγετικές προσωπικότητες στον πόλεμο της Ουκρανίας λένε ανυπόστατα πράγματα και αποκαλύπτουν όχι μόνο πόσο παραπλανημένοι και παραπληροφορημένοι είναι για την κρίση, αλλά πόσο κακή είναι η κρίση για τη Δύση.

Martin Jay - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το μόνο παιχνίδι στην πόλη είναι η κλιμάκωση. Όταν ξεκίνησαν οι δυτικές ελίτ, φοβήθηκαν τόσο πολύ να στείλουν πυραύλους ή τανκς μεγαλύτερου βεληνεκούς, καθώς αυτό θεωρήθηκε πρόκληση στον Πούτιν που θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες. Αλλά σήμερα, έχουμε ξεπεράσει όλα αυτά τα διαφορετικά στάδια - όπως ένας τζογαδόρος στο τραπέζι του μπλάκτζακ που το μόνο σκεπτικό για να ανακτήσει τις απώλειές του είναι να πάρει μεγαλύτερα ρίσκα με υψηλότερα πονταρίσματα - και ακόμα, αφού δαπανήθηκαν περισσότερα από 120 δισεκατομμύρια δολάρια από τα χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ, δε μετατοπίστηκε ο πόλεμος ένα εκατοστό προς όφελος της Ουκρανίας.

Και έτσι τώρα το μόνο που απομένει είναι να χειραγωγήσουμε την αποφασιστικότητα του Πούτιν να αρνηθεί να παρασυρθεί στην κλιμάκωση, πηγαίνοντας ουσιαστικά τον πόλεμο στο επόμενο επίπεδο. Κλιμάκωση. Το ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιεί τη λέξη «αποκλιμάκωση» με τόσο καταχρηστικό τρόπο που είναι σχεδόν κωμικό, αναγκάζεται να αυξήσει το διακύβευμα στην Ουκρανία. Και το στοίχημα τους είναι απλό. Αυξάνουμε τα πονταρίσματα επειδή ο Πούτιν δεν απαντά με πυρηνικά. Και, ως εκ τούτου, αποκτήστε κέρδη που είναι βασικά τεχνητά και δεν θα μπορούσαν να «κερδηθούν» με άλλο τρόπο από αυτά τα βρώμικα κόλπα.

Αλλά οι δυτικές ελίτ έχουν πραγματικά υπολογίσει σωστά; Είναι οι ίδιες κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ/ΗΠΑ που έκαναν λάθη μετά από λάθη, ακόμη και από την πρώτη μέρα, σχετικά με την αποφασιστικότητα της Ρωσίας; Ο λάθος υπολογισμός είναι πραγματικά το μόνο που έχει κάνει η Δύση με οποιαδήποτε συνέπεια και επομένως είναι δύσκολο να το πάρεις στα σοβαρά. Έχουν καταλάβει ότι το να προκαλείς ακόμη περισσότερο τον Πούτιν και να περιμένεις να παραμείνει ψύχραιμος και να μην τσιμπήσει στο δόλωμα είναι η μόνη νικητήρια φόρμουλα μετά από έναν πόλεμο για 15 μήνες που εξάντλησε όλα τα στρατιωτικά αποθέματα της Δύσης και απέτυχε τόσο θεαματικά με τις λανθασμένες αποφάσεις —όπως οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας που κυριολεκτικά βγάζει το φαγητό από τα στόματα των Ευρωπαίων και τους σκίζει στις αντλίες βενζίνης— είναι αστείο.

Έχει να κάνει κυρίως με το να ακούς μόνο τη δική σου προπαγάνδα και να πιστεύεις τις δικές σου αναφορές. Πώς αλλιώς να εξηγήσω το κάπως ηλίθιο απόφθεγμα του Μπεν Γουάλας σε μια βρετανική εφημερίδα που υπέθεσε πως η Ουκρανία τελείωσε από όπλα… αλλά ότι ο στρατός της θα έπαιρνε την Κριμαία πριν από το τέλος του έτους; Ακολούθησε απλώς το δρόμο άλλων σε μια εβδομάδα που ξεκίνησε με το ποταπό σχόλιο του Lindsey Graham για τη δολοφονία Ρώσων, το οποίο παραδόξως δεν ακολούθησε μια αναφορά στους χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες και πολίτες στους τάφους τους, κι όλα αυτά για να κοροϊδεύουν οι ΗΠΑ ότι είναι ακόμα μια υπερδύναμη και να συγκαλύπτουν τις βρώμικες συμφωνίες της οικογένειας του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία; Οι νεκροί Ουκρανοί μέχρι τους παλιάτσους όπως ο Γκράχαμ δεν παίζουν καν ρόλο. Δεν αξίζουν καν το βάρος τους σε βρώμικο αλάτι. Τίποτα.

Η Δύση δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπολογίσει λάθος. Είναι το μόνο που έχει κάνει στην πραγματικότητα. Και τώρα γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου με το τελευταίο μήνυμα από τον υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος προφανώς μας δίνει μια γεύση της μελλοντικής στρατηγικής με το σχόλιό του για το Κίεβο να χτυπά νόμιμους στόχους εντός της ίδιας της Ρωσίας. Δεν είναι πολύ περίπλοκο. Η Δύση το ωθεί να το κάνει με τους πυραύλους της, ελπίζοντας πως ο Πούτιν δε θα αντεπιτεθεί και δε θα χτυπήσει στόχους στην Πολωνία ή ακόμα και στη Γερμανία. Η απάντηση του ΝΑΤΟ, την στιγμή που ο Μπεν Γουάλας είναι αρχηγός του ΝΑΤΟ, θα είναι παράλογα απελπισμένη ζητώντας από τον κόσμο να προσποιηθεί ότι είναι ανόητος και να συνεχίσει να αποδέχεται την υπόθεση πως «έι, δεν είμαστε εμείς. Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία». Και αν η Ρωσία τσιμπήσει στο δόλωμα, ο Γουάλας θα είναι έτοιμος να ορμήσει και να τροφοδοτήσει τους δημοσιογράφους του τηλεφωνικού κέντρου στις Βρυξέλλες με το «κοίτα τι έκανε μόλις η Ρωσία. Κοιτάξτε αυτήν την απρόκλητη πράξη επιθετικότητας». Η φίμωση είναι σχεδόν εξίσου αστεία με τον διοικητή των ΗΠΑ στο Apocalypse Now που αποκαλεί τους Βιετναμέζους αγρότες «γαμ...μένους άγριους» επειδή είχαν το θράσος να πετάξουν μια χειροβομβίδα σε έναν αμερικανικό ελικόπτερο στο έδαφος, ενώ ολόκληρη η οικογένειά τους κόβεται σε κομμάτια από Αμερικανούς στρατιώτες που ρίχνουν με τα πολυβόλα τους από πάνω.

Μόνο που δεν είναι αστείο. Πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί αυτή η παρωδία; Το χρονοδιάγραμμα είναι εξίσου σημαντικό με το στρατιωτικό υλικό ή ακόμα και τα στρατεύματα που είναι και τα δύο πολύ λίγα στην Ουκρανία, ένα σημείο που παραδέχτηκε ο Ζελένσκι. Η μόνη ελπίδα που έχουμε να μην ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος καθώς η Δύση ρίχνει ξανά τα ζάρια είναι ότι ο Πούτιν έχει την υπομονή να χάσει ο Μπάιντεν τις εκλογές στις ΗΠΑ, κάτι που είναι πιθανό λόγω της άνοιας του και της έλλειψης υπομονής στην Αμερική από εργάτες που δεν έχουν πίστη στα μαθηματικά του να δώσουν 130 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν καν υγειονομική περίθαλψη, πόσο μάλλον δουλειές ή φαγητό στο τραπέζι. Και μετά υπάρχει η λεγόμενη ανοιξιάτικη επίθεση που έχει μετατραπεί στην καλοκαιρινή επίθεση. Εάν αυτό μετατοπιστεί για άλλη μια φορά στη φθινοπωρινή επίθεση, η έλλειψη αξιοπιστίας στο έργο θα υποφέρει.

Θυμηθείτε, ό,τι κάνουν το ΝΑΤΟ και οι δυτικές ελίτ στην Ουκρανία είναι ένα παιχνίδι, ένα πείραμα, μη δοκιμασμένες ιδέες και στρατηγικές. Όλα είναι χάλια και οι μόνοι κερδισμένοι είναι η κλούβα του Ζελένσκι που συνεχίζει να στέλνει τα εκατομμύρια στους offshore λογαριασμούς τους στο BVI, ενώ οι Ευρωπαίοι βυθίζονται όλο και πιο βαθιά στο χρέος και στις σκληρότερες συνθήκες διαβίωσης. Φυσικά, η Αμερική είναι ο γενικός νικητής με τις χώρες της ΕΕ να έχουν κυριολεκτικά σοδομιστεί από αμερικανικές εταιρείες που καθαρίζουν με νέες συμφωνίες φυσικού αερίου, εταιρείες της ΕΕ που δημιουργούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μετά τη μετεγκατάσταση και στρατιωτικές συμφωνίες που σπάνε ρεκόρ. 

Το λάθος του Μπάιντεν δεν είναι να πέσει πάνω σε σάκους με άμμο ή ακόμη και να μην θυμάται μια χώρα που επισκέφτηκε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν ρωτήθηκε από ένα παιδί. Το λάθος του είναι ότι δε διασφάλισε πως τέτοια κέρδη από τον πόλεμο της Ουκρανίας μετακυλίονται στους ψηφοφόρους. Όλοι στον κύκλο του έχουν γενέθλια κάθε μέρα του χρόνου, ακόμη και ο εκφυλισμένος γιος του που πληρωνόταν 250.000 δολάρια το μήνα από Ουκρανούς ολιγάρχες μόνο για να στείλουν email στους γερουσιαστές εκ μέρους τους ήδη από το 2013. Ο πόλεμος στην Ουκρανία τελειώνει με την αποχώρηση του Μπάιντεν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο Τραμπ ή οποιοσδήποτε Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για να κερδίσει το 2024 είναι να πει «Γεια, θα ξοδέψω 130 δισεκατομμύρια δολάρια στην πρώτη μου θητεία για τη φτώχεια στις ΗΠΑ» και να τερματίσω αμέσως τον πόλεμο στην Ουκρανία για να αποφύγω μια κατολίσθηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail