Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να προκαλέσουν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία

pixabay
Παρόλο που οι περισσότεροι Αμερικανοί δε δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το σημείο, ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πρέπει να μας απασχολεί πολύ όλους. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy και οι στρατηγοί του καταλαβαίνουν πολύ ξεκάθαρα πως βρίσκονται σε πολύ μεγάλο πρόβλημα εκτός και αν μπορέσουν να σύρουν τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ απευθείας στη σύγκρουση. Όλο το Μπαχμούτ βρίσκεται τώρα υπό ρωσικό έλεγχο και οι Ουκρανοί συνεχίζουν να χάνουν στρατεύματα με εκπληκτικό ρυθμό. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν κερδίζουν στον πόλεμο, αλλά αν οι Ουκρανοί ηγέτες μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο να κάνουν τους Ρώσους να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά όπλα ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής, αυτό θα άλλαζε τα πάντα. Οι δυτικές δυνάμεις θα ένιωθαν αναγκασμένες να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο και τότε θα είχαμε πραγματικά μια πραγματικά αποκαλυπτική σύγκρουση στα χέρια μας.

Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξε μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με την επερχόμενη «αντεπίθεση» που υποτίθεται ότι σχεδίαζαν οι Ουκρανοί:

Το Κίεβο ανανέωσε την έκκλησή του για επιχειρησιακή σιωπή γύρω από την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων με ένα κλιπ βαριά οπλισμένων στρατιωτών που πιέζουν τα δάχτυλά τους στα χείλη τους.

Τα κομψά πλάνα παρουσιάζουν μασκοφόρους στρατιώτες της πρώτης γραμμής που κάνουν χειρονομίες για σιωπή εν μέσω του μακρινού βουητού του πυροβολικού και των πυροβολισμών.

Τελειώνει με εικόνες αιωρούμενων μαχητικών αεροσκαφών F-16 – πολυπόθητο από το Κίεβο, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την αεράμυνα του ενάντια σε ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αλλά αντί να προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν τον Μπαχμούτ ή οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί επικεντρώνουν τις επιθέσεις τους στην ίδια τη Ρωσία.

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας πλήττουν στόχους πολύ βαθιά μέσα στη Ρωσία, και σε μια περίπτωση που περιλάμβανε ακόμη και το Κρεμλίνο.

Και το ουκρανικό πυροβολικό σφυροκόπησε ανελέητα το ρωσικό έδαφος. Οι βομβαρδισμοί ήταν ιδιαίτερα άγριοι στην περιοχή του Μπέλγκοροντ:

Ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν τη συνοριακή περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας τη νύχτα της Κυριακής, αφού δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το προηγούμενο βράδυ και εκατοντάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από τα σύνορα, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν αρκετά ανήσυχο», είπε ο Γκλάντκοφ σε κανάλι Telegram, προσθέτοντας ότι οι περιοχές Σεμπεκίνο και Βολοκονόφσκι είχαν υποστεί «πολλές» ζημιές από τους τελευταίους βομβαρδισμούς.

Ο βομβαρδισμός πολιτικών στόχων σε ρωσικό έδαφος δεν πρόκειται να βοηθήσει τους Ουκρανούς να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Αλλά ασκεί τεράστια πίεση στους Ρώσους ηγέτες.

Φανταστείτε πώς θα νιώθαμε αν βομβαρδίζονταν εδάφη των ΗΠΑ. Θα καλούσαμε το Λευκό Οίκο να ανοίξει πυρ ενάντια σε όποιον μας βομβάρδιζε.

Λοιπόν, αυτό ακριβώς αισθάνονται εκατομμύρια και εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες αυτήν την στιγμή.

Και αυτό που κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα είναι ότι μικρές «ομάδες πολιτοφυλακής» έχουν αρχίσει να διασχίζουν τα ρωσικά σύνορα για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε κοντινές πόλεις:


Οι New York Times έγραψαν το Σάββατο πως «το Shebekino, μια πόλη 40.000 κατοίκων σε απόσταση έξι μιλίων από τα σύνορα, έχει γίνει ουσιαστικά ένα νέο μέρος της πρώτης γραμμής καθώς η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις εντός της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των κατοικημένων περιοχών κοντά στα σύνορά της». Όλα αυτά ανατρέπουν τις ζωές των κατοίκων στην παραμεθόρια περιοχή, παρόμοια με αυτό που συνέβη ήδη πριν από πολύ καιρό στην ουκρανική πλευρά των συνόρων. «Το κύμα επιθέσεων, πιο πρόσφατα από ομάδες πολιτοφυλακής που ευθυγραμμίζονται κατά της Μόσχας, πυροδότησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική προσπάθεια εκκένωσης στη Ρωσία εδώ και δεκαετίες», υπογραμμίζεται στην έκθεση. Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της περιοχής μετακόμισαν σε προσωρινά καταφύγια, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης αρένας Μπέλγκοροντ στην πρωτεύουσα της περιφέρειας.

Οι «ομάδες πολιτοφυλακής» που πραγματοποιούν αυτές τις επιδρομές χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα εξοπλισμό που έχει παρασχεθεί από τις ΗΠΑ και την Πολωνία:

Ρώσοι μαχητές που ευθυγραμμίστηκαν εναντίον της Μόσχας που εξαπέλυσαν διασυνοριακή επιδρομή από την Ουκρανία στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα, χρησιμοποίησαν τουλάχιστον τέσσερα οχήματα που είχαν αρχικά δοθεί στην Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ακούσια χρήση του εξοπλισμού που παρέχεται από το ΝΑΤΟ και των δεσμεύσεων του Κιέβου για την ασφάλεια του υλικού που παρέχεται από τους υποστηρικτές του.

Τρία από τα οχήματα Mine-Resistant Ambush Protected, γνωστά και ως MRAP, που εισήλθαν στη Ρωσία από τους μαχητές, παρασχέθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το τέταρτο ήταν από την Πολωνία, σύμφωνα με άτομα που είναι εξοικειωμένα με το εύρημα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, το οποίο δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως. Αυτοί οι άνθρωποι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν το ευαίσθητο θέμα.

Και αναφέρεται ότι Πολωνοί μαχητές είναι μεταξύ εκείνων που πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια αυτών των επιδρομών:

Το Πολωνικό Σώμα Εθελοντών δημοσίευσε φωτογραφίες, επιβεβαιώνοντας πως συμμετείχε στην πρώτη ένοπλη επιδρομή στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, μαζί με το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών

Ρώσοι στρατιώτες ισχυρίστηκαν νωρίτερα ότι άκουσαν ορισμένους από τους εχθρούς να επικοινωνούν στα πολωνικά

Αυτός ο πόλεμος έχει φτάσει σε ένα τόσο επικίνδυνο στάδιο.

Οι Ρώσοι δεν είναι ηλίθιοι. Γνωρίζουν ότι οι ξένοι μαχητές αποτελούν πλέον ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των δυνάμεων που αντιμετωπίζουν.

Και αν οι ρωσικές πόλεις συνεχίσουν να δέχονται βομβαρδισμούς και επιδρομές, είναι θέμα χρόνου να χάσουν την ψυχραιμία τους οι Ρώσοι ηγέτες.

Εάν οι Ρώσοι αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά, θα είναι πραγματικά η αρχή του τέλους.

Ας προσευχηθούμε λοιπόν να επικρατήσουν τα πιο ψύχραιμα κεφάλια.

Εν τω μεταξύ, τα πράγματα με την Κίνα συνεχίζουν να γίνονται ακόμη πιο τεταμένα.

Το Σάββατο, ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο και ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο παραλίγο να συγκρουστούν απευθείας το ένα πάνω στο άλλο στο στενό της Ταϊβάν:

Αυτή είναι η εκπληκτική στιγμή που ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο έρχεται σε απόσταση 150 μέτρων από ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στα στενά της Ταϊβάν, λίγες μέρες αφότου το Πεντάγωνο δήλωσε ότι δεν θα αντέξει τον «εκφοβισμό» από το Πεκίνο.

Πλάνα που έλαβε η Global News, δείχνει ένα πολεμικό πλοίο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Ναυτικού (PLAN) να κόβει την πλώρη ενός αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων πυραύλων των ΗΠΑ το Σάββατο, ενώ διέσχιζε τα στενά της Ταϊβάν.

Το USS Chung Hoon και το HMCS Montreal διέρχονταν επίσης από το στενό σε μια σπάνια κοινή αποστολή, όταν ένα πλοίο του PLAN μπήκε στην πλώρη του Chung-Hoon.

Ζούμε πραγματικά σε μια εποχή «πολέμων και φημών για πολέμους», αλλά οι περισσότεροι από εμάς στο δυτικό κόσμο εστιάζουμε σε άλλα πράγματα.

Παρόλο που οι ηγέτες μας έχουν αποδείξει ξεκάθαρα πόσο ανίκανοι είναι ξανά και ξανά, οι περισσότεροι από εμάς απλώς υποθέτουμε ότι θα μπορέσουν να μας κρατήσουν μακριά από έναν πυρηνικό πόλεμο.

Δυστυχώς, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν απλώς να κλιμακώνουν τα πράγματα και φαίνεται πως είναι απλώς θέμα χρόνου να περάσει κάποιος μια γραμμή από την οποία δε θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail