Το Κίεβο ζήτησε τη δημιουργία «αεροπορικού συνασπισμού»

ukrinform.net
Freepen.gr - Το θέμα του συνασπισμού για τα μαχητικά αεροσκάφη θα αποτελέσει προτεραιότητα για το Κίεβο στην επόμενη συνάντηση με το Format του Ramstein, ειδικότερα, θα συζητηθούν θέματα εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων, τεχνικών και μηχανικών, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov, στο κανάλι του στο Telegram.

Στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα αρκετές συναντήσεις της ομάδας επαφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας από τις χώρες του ΝΑΤΟ και τους συμμάχους τους. Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε η προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο.

«Κατά τη συνάντηση θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες του «αεροπορικού συνασπισμού». Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για εκπαίδευση πιλότων και όχι μόνο πιλότων, αλλά και των τεχνικών και μηχανικών μας που θα ασχοληθούν με τη συντήρηση αεροσκαφών. Επειδή αυτό είναι ένα πολύ περίπλοκο σύστημα. Θα συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα με τις ομάδες των υπουργείων Άμυνας της Ολλανδίας , της Δανίας , των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών που έχουν ενταχθεί σε αυτόν τον συνασπισμό", είπε ο Ρέζνικοφ σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Ρέζνικοφ, στη συνάντηση το Κίεβο θα θέσει ζητήματα ενίσχυσης της αεράμυνας, πυρομαχικών και βλημάτων πυροβολικού. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ελπίδα πως θα ανοίξουν κόμβοι για την επισκευή του εξοπλισμού στο έδαφος της Ουκρανίας και στις παραμεθόριες χώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail