Η Ιαπωνία τονίζει τη σημασία των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας για την παγκόσμια κοινότητα

pixabay / Mohamed_hassan
Freepen.gr - Η Ιαπωνία θεωρεί τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας σημαντικές για την παγκόσμια κοινότητα, δήλωσε ο Hirokazu Matsuno, γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

"Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι εξαιρετικά σημαντικές για την παγκόσμια κοινότητα. Με βάση τις ισχυρές και αξιόπιστες σχέσεις με τον σύμμαχό μας των ΗΠΑ, η Ιαπωνία θα συνεχίσει να συνεργάζεται σε διάφορους τομείς και θα προσπαθήσει να απαιτήσει από την Κίνα να εκπληρώσει τις ευθύνες μιας μεγάλης δύναμης", δήλωσε ο Matsuno.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε συνομιλίες με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ, τις οποίες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε «ειλικρινείς, ουσιαστικές και εποικοδομητικές».

Τα δύο μέρη αντάλλαξαν απόψεις για μεγάλα διεθνή και περιφερειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail