Τούρκος δημοσιογράφος συνελήφθη επειδή είπε ότι η «απομόνωση» του Οτσαλάν πρέπει να αρθεί

Freepen.gr - Ο δημοσιογράφος Merdan Yanardağ, αρχισυντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού Tele 1, συνελήφθη αφού επέκρινε την «απομόνωση» που επιβλήθηκε στον φυλακισμένο ηγέτη του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, λέγοντας ότι πρέπει να αρθεί, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.

Ο Yanardağ συνελήφθη τη Δευτέρα στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε εναντίον του η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης για τις δηλώσεις του σχετικά με την απομόνωση του Οτσαλάν κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στο Tele 1 το Σαββατοκύριακο.

«Η απομόνωση που επιβλήθηκε στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν δεν έχει θέση στο νόμο. Θα πρέπει να αρθεί. Δεν μπορεί καν να συναντηθεί με την οικογένειά του [μέλη] και το δικηγόρο του. … Ο Οτσαλάν είναι ένας εξαιρετικά έξυπνος άνθρωπος που διαβάζει πολλά βιβλία και κατανοεί σωστά… την πολιτική», είπε ο δημοσιογράφος.

Η έρευνα ξεκίνησε αφού ο Μεχμέτ Αλί Τσελεμπί, βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), υπέδειξε τον Yanardağ ως στόχο μοιράζοντας ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν μια συλλογή από όσα είπε ο δημοσιογράφος στο πρόγραμμα.

Ο Yanardağ συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική αστυνομία στα κεντρικά γραφεία τoy Tele 1 στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία της «εξύμνησης του εγκλήματος και των εγκληματιών» και «διάδοσης προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση». 

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTÜK) Ebubekir Şahin ανακοίνωσε στο Twitter την Κυριακή ότι το συμβούλιο ξεκίνησε έρευνα για το Tele 1 λόγω των δηλώσεων του Yanardağ που επαινούσε «τον ηγέτη της τρομοκρατίας που είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail