Η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας προειδοποιεί ότι η ενεργειακή κρίση απέχει πολύ από το τέλος

Η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη, δήλωσε την Τετάρτη στο μέσο ενημέρωσης Funke ο Κλάους Μύλερ, πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Γερμανίας.

Tsvetana Paraskova - Oilprice.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Παρά το γεγονός πως τα επίπεδα φυσικού αερίου στην αποθήκευση είναι πιο άνετα από τα προηγούμενα δύο χρόνια, η κρίση απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και ο καιρός θα αποτελέσει το μεγαλύτερο παράγοντα, δήλωσε ο Μύλερ, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, Bundesnetzagentur.

Από τις 6 Ιουνίου, οι δεξαμενές αποθήκευσης στη Γερμανία ήταν γεμάτες 76%, ενώ στην ΕΕ το συνολικό επίπεδο είναι λίγο πάνω από το 70%, σύμφωνα με στοιχεία της Gas Infrastructure Europe.

«Αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε γεμάτους αποθηκευτικούς χώρους στα τέλη του καλοκαιριού», είπε ο Müller, αναφερόμενος στα επίπεδα αποθήκευσης στη Γερμανία.

Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της ότι «για να διασφαλιστεί η παροχή φυσικού αερίου για τον επόμενο χειμώνα, πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο αποθήκευσης 75% έως την 1η Σεπτεμβρίου».

«Ήταν δυνατό να αποτραπεί μια κατάσταση ελλείμματος φυσικού αερίου τον περασμένο χειμώνα. Ταυτόχρονα, η προετοιμασία για τον χειμώνα 2023/2024 είναι μια βασική πρόκληση. Είναι επομένως σημαντικό να εξοικονομηθεί φυσικό αέριο», πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.

Η κατανάλωση φυσικού αερίου της Γερμανίας την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 22 Μαΐου ήταν 23,2% χαμηλότερη από τη μέση κατανάλωση για την περίοδο 2018-2021 και μειωμένη κατά 9% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, πρόσθεσε η ρυθμιστική αρχή.

Τον περασμένο μήνα, μια από τις κορυφαίες εταιρείες κοινής ωφελείας της Γερμανίας, η E.On, δήλωσε πως η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη και η κατάσταση με τον ενεργειακό εφοδιασμό στην Ευρώπη θα μπορούσε να επιδεινωθεί αργότερα φέτος.

«Η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της E.On, Marc Spieker, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του γίγαντα κοινής ωφελείας στις αρχές Μαΐου.

«Σε σύγκριση με το τρέχον περιβάλλον της αγοράς, η πρόβλεψή μας επηρεάζει επίσης την πιθανότητα περαιτέρω επιδείνωσης στο υπόλοιπο του έτους. Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή θέση για να αντιμετωπίσουμε την αστάθεια που αναμένεται να συνεχιστεί», πρόσθεσε ο Spieker.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail