Η Δύση φοβάται πολύ ότι θα ξεσπάσει νέος πόλεμος μεγάλης κλίμακας, λέει ο Λουκασένκο

Ilya Pitalev/POOL/TASS
Freepen.gr - Παρά τα τελευταία της βήματα, η Δύση φοβάται πολύ την πιθανότητα ενός νέου πολέμου μεγάλης κλίμακας ή μιας πυρηνικής καταστροφής, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes στην τηλεόραση Rossiya-1.

«Συναντήθηκα με ανθρώπους που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό, οι οποίοι λαμβάνουν ριζοσπαστικές, δραστικές και τελικές αποφάσεις σε περίπτωση που "αν"», είπε ο Λουκασένκο. «Αυτό που φοβούνται περισσότερο είναι μια πυρηνική καταστροφή και ήταν ειλικρινείς σχετικά με αυτό. Φοβούνται τη χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία. Είναι απολύτως φυσικό», πρόσθεσε.

Ούτε το Μινσκ θέλει να εξελιχθούν τα πράγματα έτσι, διαβεβαίωσε ο Λουκασένκο. "Δεν το επιδιώκουμε ούτε αυτό, και φοβόμαστε επίσης. Επειδή αυτό, λένε οι ειδικοί, θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια καταστροφή και αυτός ο πλανήτης μπορεί να απομακρυνθεί από την τροχιά, εάν όλα αυτά τα όπλα εκραγούν", συνέχισε.

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά, εάν ο εχθρός εισβάλει στο έδαφός της ή εάν αυτή η επιθετική πράξη απειλεί την ύπαρξη του κράτους. Προέτρεψε να γίνουν συνομιλίες όσο υπάρχει ευκαιρία για αυτούς, αλλά η Δύση, είπε, απαγορεύει στην Ουκρανία να εμπλακεί σε οποιαδήποτε διάλογο.

«Είμαι βέβαιος και έχω καλά πληροφορίες ότι η συντριπτική πλειοψηφία στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του στρατού που μάχεται και σκοτώνεται εκεί, θα ήθελε να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο τώρα», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης. "Αλλά υπάρχουν εκείνοι οι διασκεδαστικοί ανώτεροι αξιωματούχοι με επικεφαλής τον [Ουκρανό Πρόεδρο] Βολόντια Ζελένσκι. Είναι ένας "ήρωας" τώρα, που κάνει τον γύρο του κόσμου. Τον φιλούν, τον αγκαλιάζουν και όλα αυτά. Νόμιζα ότι ήταν πιο έξυπνος".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail