Η Ινδία θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο

RIA Novosti / POOL / Sergey Bobylev
Freepen.gr - Η Ινδία θα γίνει σύντομα η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, δήλωσε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

"Όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά τις ΗΠΑ ως πρωθυπουργός, η Ινδία ήταν η 10η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Σήμερα, η Ινδία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία. Η Ινδία σύντομα θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Όχι μόνο μεγαλώνουμε, αλλά όταν η Ινδία μεγαλώνει, όλος ο κόσμος μεγαλώνει», είπε ο Μόντι, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για επίσημη κρατική επίσκεψη.

"Τον περασμένο αιώνα, όταν η Ινδία κέρδισε την ελευθερία, αποτελούσαμε το ένα έκτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό ενέπνευσε πολλές άλλες χώρες να απελευθερωθούν από την αποικιακή κυριαρχία. Σε αυτόν τον αιώνα, όταν η Ινδία θέτει ένα σημείο αναφοράς στην οικονομική ανάπτυξη, θα εμπνεύσει πολλούς άλλες χώρες να κάνουν το ίδιο», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail