Τα ουκρανικά στρατεύματα κατανοούν ότι δεν έχουν καμία ευκαιρία ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις — Πούτιν

Yegor Aleyev/TASS
Freepen.gr - Τα στρατεύματα της Ουκρανίας κατανοούν ότι δεν έχουν καμία ευκαιρία απέναντι στους ηρωικούς και θαρραλέους μαχητές των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη.

"Χάρη στο θάρρος και τον ηρωισμό των μαχητών μας, χάρη στην ετοιμότητα των διοικητών να αποκρούσουν κάθε επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας, πιστεύω πως ο εχθρός δεν έχει καμία ευκαιρία. Το καταλαβαίνουν και γι' αυτό έχουν σταματήσει τώρα" είπε ο Πούτιν στη συνάντηση με αποφοίτους στρατιωτικών σχολών, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν.

"Οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν [την αντεπίθεση] στις 4 Ιουνίου, εμπλέκοντας στρατηγικές εφεδρείες. Περιέργως, αυτήν την στιγμή παρατηρούμε κάποια ηρεμία", είπε ο πρόεδρος, προσθέτοντας πως "αυτό οφείλεται στο ότι ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες σε προσωπικό και οχήματα".

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, «υπάρχουν επιμέρους στοιχεία εχθροπραξιών: βομβαρδισμοί, αναγνώριση σε ισχύ». «Αλλά, επαναλαμβάνω, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργή επίθεση», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, σημείωσε: «Από σήμερα βλέπουμε ότι το επιθετικό δυναμικό του εχθρού δεν έχει ακόμη εξαντληθεί· ο εχθρός έχει αποθέματα και σκέφτεται πού και πώς να τα χρησιμοποιήσει».

Μιλώντας για τα κατεστραμμένα δυτικά οχήματα, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι αυτοί οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται.

"Πόσα πολλά - αυτό θα απαιτούσε μια ματιά στους αριθμούς. Το σύνολο μέχρι χθες το βράδυ ήταν 245 τανκς και 678 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων. Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει Leopards, γαλλικά τροχοφόρα οχήματα, τεθωρακισμένα οχήματα κατασκευής ΗΠΑ - τα πάντα" είπε ο Πούτιν συμπληρώνοντας πως «καίγονται αρκετά καλά».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail