Νέα καταστροφή διαφαίνεται στο Κοσσυφοπέδιο καθώς η Δύση «παίζει» με το διεθνές δίκαιο

Mario Heller - unsplash
Freepen.gr - Η Δύση παίζει με το διεθνές δίκαιο σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, και αυτό μπορεί να οδηγήσει την περιοχή σε τροχιά καταστροφής, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Τετάρτη.

Η διπλωμάτης υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στις ανατρεπτικές ενέργειες του Πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι και σκόπιμα φέρνουν τη διευθέτηση σε αδιέξοδο προκειμένου να "αναγκάσουν τους Σέρβους να παραδώσουν τα ζωτικά τους συμφέροντα".

"Από τον Απρίλιο του 2013, η Πρίτσινα αποφεύγει τις δεσμεύσεις της προς τους σερβικούς δήμους στο Κοσσυφοπέδιο. Αντί να πιέζουν τους Κοσοβάρους, οι μεσολαβητές των ΗΠΑ θέτουν τις βάσεις για να μειώσουν ριζικά την εξουσία της κοινότητας και, φυσικά, την αντικατάστασή της με κάποιο μηχανισμό προστασίας τα δικαιώματα της γλώσσας, υποστηρίζοντας τον ισχυρισμό του Κούρτι για, όπως το έθεσε, τη μη εδαφική φύση αυτής της δομής», σημείωσε. "Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η Δύση να παίξει με το διεθνές δίκαιο με στόχο να δημιουργήσει εναλλακτικές επιλογές για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, οδηγώντας την περιοχή σε μια νέα καταστροφή, μια ακόμη καταστροφή".

Η διπλωμάτης σημείωσε πως υπάρχει μια αξιόπιστη βάση για τη διευθέτηση της κατάστασης, η οποία παραμένει πλήρως σε ισχύ.

"Όντας το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - η βάση για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, για οποιεσδήποτε μεσολαβητικές προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας - το θεμέλιο είναι το ίδιο", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail