Πεκίνο: Οι ΗΠΑ πρέπει να σεβαστούν τις βασικές ανησυχίες της Κίνας

pixabay / Tumisu
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τσιν Γκανγκ είπε στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε τηλεφωνική επικοινωνία την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της χώρας, σύμφωνα με δήλωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η συζήτηση υψηλού προφίλ έρχεται εν όψει μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο Πεκίνο από τον κορυφαίο διπλωμάτη της Ουάσιγκτον, με στόχο την σταθεροποίηση των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των χωρών γύρω από διάφορα ζητήματα, από καταγγελίες κατασκοπείας έως τη διαμάχη των ημιαγωγών.

Ο Τσιν είπε ότι ελπίζει πως οι ΗΠΑ μπορούν να συναντήσουν την Κίνα στα μισά του δρόμου, να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαφορές και να προωθήσουν την επικοινωνία και τη συνεργασία.

Ο Κινέζος υπουργός τόνισε ακόμη πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να σεβαστούν τις βασικές ανησυχίες της Κίνας, όπως το ζήτημα της Ταϊβάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail