Η γερμανική βιομηχανία μπορεί να υποφέρει εάν η Ρωσία και η Ουκρανία δεν ανανεώσουν τη συμφωνία μεταφοράς φυσικού αερίου

Freepen.gr - Η γερμανική βιομηχανία μπορεί να χρειαστεί να μειώσει την παραγωγική της ικανότητα εάν η Ρωσική Ομοσπονδία και η Ουκρανία δεν ανανεώσουν τη συμφωνία για τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω ουκρανικού εδάφους, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Σύμφωνα με τον Χάμπεκ, η Γερμανία μπορεί να χρειαστεί να περιορίσει ή ακόμα και να παροπλίσει πλήρως τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εάν δεν παραταθεί η συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου, η οποία λήγει στα τέλη του επόμενου έτους, όπως σημειώνει το πρακτορείο Βloomberg.

Μιλώντας σε ένα οικονομικό συνέδριο στο Bad Saarow, ο Χάμπεκ υπενθύμισε τον κανόνα ότι σε περίπτωση διακοπής της παροχής φυσικού αερίου στην Ανατολική Ευρώπη, η Γερμανία θα πρέπει να μοιραστεί το φυσικό αέριο της με τους καταναλωτές της Ανατολικής Ευρώπης και η γερμανική βιομηχανία μπορεί να αντιμετωπίσει έλλειψη φυσικού αερίου.

Όπως τόνισε, «δεν υπάρχει ασφαλές σενάριο εξέλιξης των γεγονότων».

Ο Χάμπεκ σημείωσε πως υπό τις παρούσες συνθήκες, πηγές προμήθειας φυσικού αερίου, όπως ο τερματικός σταθμός LNG υπό κατασκευή στη βόρεια Γερμανία, μπορούν να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην παροχή ενέργειας στην ανατολική Γερμανία και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail