Στην ουκρανική αντεπίθεση λείπει ένα βασικό στοιχείο

Freepen.gr -
Η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική δύναμη εισβολής βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις δυνάμεις του Κιέβου να χρησιμοποιούν ισχυρό νέο εξοπλισμό από δυτικούς συμμάχους - από πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έως προηγμένα άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού.

Ωστόσο, ένας εμπειρογνώμονας προειδοποίησε ότι οι πιθανότητες επιτυχίας της Ουκρανίας θα μπορούσαν να μειωθούν από ένα διαφαινόμενο κενό στον στρατό της Ουκρανίας που η δυτική βοήθεια μέχρι στιγμής δεν έχει καλύψει: η αεροπορία.

Ο Michael Clarke, επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Πολεμικών Σπουδών στο King's College του Λονδίνου, προσέφερε την αξιολόγηση ως μέρος μιας ευρύτερης ανάλυσης της αντεπίθεσης που δημοσιεύτηκε από τους Times του Λονδίνου. Είπε ότι μια βασική πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η Ουκρανία στην προσπάθεια να σπάσει την παχιά άμυνα της Ρωσίας στο νότιο τμήμα της χώρας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ρωσικό πυροβολικό. Η κυριαρχία του ρωσικού πυροβολικού ήταν ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της σύγκρουσης μέχρι στιγμής, και η Ουκρανία δεν έχει πολλούς τρόπους να αντιμετωπίσει τη ρωσική υπεροχή όσον αφορά τον αριθμό πυροβολικού και τα αποθέματα πυρομαχικών. Με απλά λόγια, η Ρωσία μπορεί να πυροβολήσει περισσότερες φορές από ό,τι η Ουκρανία.

«Θα δούμε επίσης εάν οι πύραυλοι τους είναι αρκετοί για να χτυπήσουν τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού. Επειδή εδώ θα αισθανθούν την έλλειψη αεροσκαφών για να τους επιτεθούν, η στενή αεροπορική υποστήριξη που τα F-16 θα παρείχαν πολύ καλά», έγραψε ο Clarke.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail