Η Ρωσία θεωρεί την ανάπτυξη της περιοχής της Αρκτικής ως προτεραιότητά της

en.kremlin.ru - Photo: Vladimir Astapkovich, RIA Novosti
Freepen.gr - Η Ρωσία θεωρεί την ανάπτυξη της περιοχής της Αρκτικής και τη διατήρηση των φυσικών της πόρων ως προτεραιότητά της, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο φόρουμ «Η Αρκτική. Ο πάγος έχει σπάσει».

«Τα τελευταία χρόνια, το κράτος έθεσε προτεραιότητα σε ζητήματα που σχετίζονται με την αρμονική ανάπτυξη της Αρκτικής και τη διατήρηση των μοναδικών φυσικών πόρων της», είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, έχει πραγματοποιηθεί μια προσπάθεια καθαρισμού σε 110 εκτάρια αρκτικής γης, με πάνω από 5.000 τόνους απορριμμάτων να συλλέγονται και να απομακρύνονται. Αυτή η μεγάλης κλίμακας σημαντική προσπάθεια θα συνεχιστεί, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Το Δεύτερο Πανρωσικό φόρουμ και φεστιβάλ, με τίτλο «Η Αρκτική. Ο πάγος έχει σπάσει», διεξάγεται στη βορειοδυτική ρωσική πόλη Μούρμανσκ στο πλαίσιο της προεδρίας της Ρωσίας στο Αρκτικό Συμβούλιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail