Το Κίεβο εκμεταλλεύτηκε την ανταρσία του Πριγκόζιν, προετοιμάζεται για επίθεση στο Μπαχμούτ

Freepen.gr - Το Κίεβο εκμεταλλεύτηκε την πρόκληση του ιδρυτή της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin και συγκεντρώνει δυνάμεις για μια επίθεση στην τακτική κατεύθυνση Bakhmut, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

«Εκμεταλλευόμενος την πρόκληση του Πριγκόζιν για αποδιοργάνωση της κατάστασης, το καθεστώς του Κιέβου συγκεντρώνει δυνάμεις της 35ης και 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στην τακτική κατεύθυνση Μπαχμούτ για επιθετική δράση», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στρατιωτικοί της ομάδας μάχης του Νότου στοχεύουν τον ουκρανικό στρατό με πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές.

Νωρίτερα, το κανάλι Telegram του Prigozhin δημοσίευσε πολλά ηχητικά μηνύματα. Συγκεκριμένα, ο Πριγκόζιν ισχυρίστηκε πως οι μονάδες του χτυπήθηκαν με αεροπορικές επιδρομές, κατηγορώντας τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας. Από την άποψη αυτή, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κίνησε ποινική υπόθεση με την κατηγορία της έκκλησης για ένοπλη εξέγερση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail