Βούτσιτς: Απαιτούμε την απόσυρση των ειδικών δυνάμεων και την απελευθέρωση αθώων Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο

Φωτογραφία: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, δήλωσε την Κυριακή ότι η Σερβία ζητά πάντα την απόσυρση των ειδικών δυνάμεων από το βόρειο τμήμα της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και των ψεύτικων δημάρχων από δήμους που δεν τους ανήκουν με κανέναν τρόπο, χωρίς να υφίστανται κακομεταχείριση, καθώς και να απελευθερωθούν όλοι οι αθώοι Σέρβοι.

«Συλλάβατε τον Μίλαν Μιλένκοβιτς Λούνετ και λέτε πως είναι ένας διαβόητος ηγέτης εγκληματιών από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο, συλλάβατε τον Μίλοβαν Μπόζοβιτς την 1η Απριλίου 2023. Δεν υπάρχουν ακόμη κατηγορίες και είναι ύποπτος για σοβαρό έγκλημα, ότι ήταν μπροστά στην δημοτική εκλογική επιτροπή όταν μπήκαν σε αυτό το κτίριο κι έκαναν με μανία ό,τι ήθελαν, για το οποίο συνέλαβαν άλλα άτομα και τους έθεσαν σε κατ' οίκον περιορισμό. Και τι έκαναν; Λοιπόν, τίποτα. Πέταξαν μια κροτίδα», είπε ο Βούτσιτς, απευθυνόμενος στο κοινό από την Προεδρία της Σερβίας.

Μιλώντας για το πώς μοιάζει το δυτικό μοντέλο ψεμάτων για τη Σερβία, ο πρόεδρος θυμήθηκε το τρένο όπου ήμασταν ένοχοι επειδή, όπως είπε, ήταν γραμμένη η αηδιαστική λέξη Σερβία και υπήρχαν τοιχογραφίες του Λευκού Αγγέλου ζωγραφισμένες σε ένα βαγόνι.

Η Σερβία θα πάρει τις δικές της αποφάσεις, δεν θα διαβουλεύεται με κανέναν και δεν έχει υποχρεώσεις προς κανέναν, δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σχολιάζοντας την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

"Θα μιλήσουμε όταν οι άλλοι είναι έτοιμοι να μιλήσουν. Μέχρι τότε - δε θα το κάνουμε", είπε ο Βούτσιτς.

* πληροφορίες tanjug.rs

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail