Γερμανία είναι μια «άρρωστη» χώρα σε παρακμή, ισχυρίζεται ο πρώην επίτροπος της ΕΕ

twitter.com/GOettingerEU
Freepen.gr - Ένας Γερμανός πρώην επίτροπος της ΕΕ ισχυρίστηκε ότι η Γερμανία είναι «μια υποβιβασμένη χώρα» σε παρακμή λόγω έλλειψης ικανότητας καινοτομίας και χαμηλής προθυμίας για μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας σε ένα συνέδριο της Ένωσης Μέσων Ενημέρωσης του Ελεύθερου Τύπου στο Βερολίνο την Πέμπτη, ο Γκούντερ Έτινγκερ είπε ότι η δύναμη της ΕΕ είναι «μια άρρωστη περίπτωση» που χρειάζεται «αποκατάσταση».

Ζήτησε μια ριζική αλλαγή στη στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης παρόμοια με την Ατζέντα 2010, ένα νομοθετικό πακέτο που εισήχθη στη Γερμανία τη δεκαετία του 2000 και είχε στόχο τη μεταρρύθμιση του γερμανικού συστήματος πρόνοιας και της αγοράς εργασίας.

«Τότε, είχαμε ένα προβάδισμα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και τώρα το έχουμε εξαντλήσει», είπε στους παρευρισκόμενους.

«Εάν κατεβείτε ή είστε στην κάθοδο, υπάρχει κίνδυνος απώλειας ευημερίας», είπε ο Έτινγκερ, ο οποίος είναι πρώην πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης και πρώην επίτροπος προϋπολογισμού, ψηφιακής οικονομίας και ενέργειας της ΕΕ.

«Για μένα, η Γερμανία βρίσκεται σε παρακμή, είναι μια χώρα που έχει υποβιβαστεί», πρόσθεσε.

Ο Έτινγκερ εξέφρασε επίσης τη λύπη του για την ποιότητα του πολιτικού διαλόγου στη Γερμανία και αμφισβήτησε τον βαθμό στον οποίο οι πολιτικοί ηγέτες είχαν την ικανότητα να χειριστούν τις οικονομικές ανησυχίες που αντιμετωπίζουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail