Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν μια βάση βαλλιστικών πυραύλων στην Αίγυπτο

Freepen.gr - Μια αιγυπτιακή βάση  δείχνει ότι ο βαλλιστικός πύραυλος Scud μικρού βεληνεκούς φαίνεται να βρίσκεται ακόμα σε υπηρεσία ανεξάρτητα από την ηλικία του.

Ενώ η ισχύς των βαλλιστικών πυραύλων της Αιγύπτου παραμένει μυστική, πρόσφατες δορυφορικές εικόνες έδειξαν πως το μικρού βεληνεκούς R-300 Elbrus (RS-SS-1C Scud B) εξακολουθεί να λειτουργεί παρά την ηλικία του. Η ανάλυση εμπορικών δορυφορικών εικόνων από τον Απρίλιο του 2023 δείχνει μια βάση πυραύλων Scud στα περίχωρα του Καΐρου.

Το εάν οι πύραυλοι που φαίνονται είναι ο Scud B εμβέλειας 300 χλμ ή ο Scud C μεγαλύτερου βεληνεκούς δεν είναι σαφές από τις διαθέσιμες εικόνες. Το Scud C με εμβέλεια 500 km - το οποίο φέρεται να αγόρασε η Αίγυπτος από τη Βόρεια Κορέα το 1996 - είναι εξωτερικά παρόμοιο με το Scud B. 

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail