tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr
Όπλα κέρδους
Οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν μακρά ιστορία επιρροής στην εθνική και διεθνή πολιτική. Είναι συχνά δύσκολο για τις κυβερνήσεις να επιβλέπουν και να διαχειρίζονται επαρκώς τη συμπεριφορά τους λόγω των τεράστιων πόρων και της ισχύος τους. Αυτή η δυναμική είναι ιδιαίτερα έντονη στη βιομηχανία όπλων, καθώς οι ιδιωτικές εταιρείες μπορεί να ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι πόλεμοι και να επωφελούνται από τον όλεθρο που προκαλούν.
Καθώς ο κόσμος παρακολουθεί τις κλιμακούμενες αμερικανικές «ψευδοκυρώσεις» κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστώσεων πετρελαίου και της στόχευσης Ρώσων ολιγαρχών, γίνεται προφανές ότι αυτές οι ενέργειες έχουν περίπου το ίδιο αποτέλεσμα στη Ρωσία με ένα τσίμπημα κουνουπιού σε μια αρκούδα. Αν και οι κυρώσεις καλύπτονται ευρέως στα μέσα ενημέρωσης, στην πραγματικότητα έχουν μικρή επίδραση στη συμπεριφορά της Ρωσίας.
Αψηφώντας τις κυρώσεις
Ωστόσο, ένα στοιχείο αυτής της επίθεσης κατά της Ρωσίας φαίνεται απλώς να αγνοείται: το εμπόριο εξοπλισμών. Παρά τις κυρώσεις, πολλοί Αμερικανοί παραγωγοί όπλων συνεχίζουν να στέλνουν στη Ρωσία θανατηφόρα όπλα, όπως τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή.
Αυτό το θέμα καλύφθηκε πρόσφατα σε άρθρο του Politico που εμφανίστηκε στις 19 Ιουνίου. Σύμφωνα με μια έκθεση του Politico, η γνωστή αμερικανική εταιρεία Hornady πούλησε σημαντικές ποσότητες φυσιγγίων ελεύθερου σκοπευτή σε ρωσικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Promtekhnologiya και Tetis.
Η εταιρεία Hornady που ιδρύθηκε το 1949 υπερηφανεύεται που κατασκευάζει πυρομαχικά που είναι «Ακριβή. Θανάσιμα. Αξιόπιστα".
Το μότο τους, «Δέκα σφαίρες μέσα από μια τρύπα», περιγράφει τη στάση τους.
Αυτό το εύρημα προσθέτει στον αυξανόμενο όγκο δεδομένων που δείχνουν πως η Ρωσία συνεχίζει να εισάγει τόσο θανατηφόρο όσο και μη θανατηφόρο στρατιωτικό υλικό παρά τις φερόμενες αυστηρές κυρώσεις της Δύσης. Οι ειδικοί στον τομέα της άμυνας ισχυρίζονται ότι μια ισχυρή παράνομη αγορά δυτικών πυρομαχικών έχει δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της Ρωσίας να παράγει υψηλής ποιότητας βλήματα ελεύθερου σκοπευτή.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί πως η Wagner Group, μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη Ρωσία, έχει πρόσβαση σε πυρομαχικά Hornady όπως το Orsis T-5000. Αυτό κάνει κάποιον να αναρωτιέται για τις τακτικές διπλού παιχνιδιού της Αμερικής.
Μια ιστορία δύο προσώπων
Η Αμερική έχει μια διαβόητη ιστορία παρεμβάσεων και στις δύο πλευρές των διαφορών. Από τη μία πλευρά, ωθεί την Ουκρανία να ξεκινήσει μια σύγκρουση με τη Ρωσία και την προτρέπει να πολεμήσει και να κερδίσει. Από την άλλη πλευρά, προμηθεύει κρυφά με πυρομαχικά ρωσικούς ιδιωτικούς στρατιωτικούς οργανισμούς όπως ο Βάγκνερ. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα έθνος που φημίζεται για την πρόκληση καταστροφής και τη διεξαγωγή ατελείωτων πολέμων θα έπαιρνε μια τόσο υποκριτική στάση. Αυτές οι συμπεριφορές υποκινούνται από δύο απλούς παράγοντες: το κέρδος και τον έλεγχο.
Η πώληση πυρομαχικών σε έθνη που βρίσκονται σε πόλεμο είναι η κύρια πηγή εισοδήματος του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και φαίνεται ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν τους απασχολούν καθόλου. Η κορυφαία προτεραιότητα της Αμερικής είναι να κερδίσει χρήματα από την πώληση πυρομαχικών, ανεξάρτητα από το αν πεθαίνουν άνθρωποι στην Ουκρανία ή στη Ρωσία. Αυτά τα έθνη μεταμορφώνονται ακούσια σε κράτη-μαριονέτες, ενισχύοντας τα κέρδη της βιομηχανίας εξοπλισμών ενώ η Αμερική επωφελείται οικονομικά. Τέλος, οι στρατηγικές που χρησιμοποίησε η Αμερική για πολλές δεκαετίες είναι πολύ γνωστές στον υπόλοιπο κόσμο. Η Αμερική εμπλέκεται σε ένα προδοτικό παιχνίδι κουκλοθέατρου όπου ανθρώπινες ζωές χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικό χαρτί στο όνομα του πλούτου. Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε τα αληθινά κίνητρα πίσω από τέτοιες ενέργειες και να αγωνιστούμε για έναν κόσμο όπου η ειρήνη και όχι το κέρδος θα κυριαρχεί.