«Η Βαρσοβία νιώθει σαν μίνι Σοβιετική Ένωση»: πώς τα ρωσικά κερδίζουν έδαφος στην πρωτεύουσα της Πολωνίας

pixabay / jackmac34
Freepen.gr - Η στάση των Πολωνών απέναντι στους πρόσφυγες από την Ουκρανία επιδεινώνεται λόγω του γεγονότος ότι πολλοί από αυτούς μιλούν ρωσικά, δήλωσε στον Guardian ο Μίροσλαβ Σκόρκα, πρόεδρος της Ένωσης Ουκρανών στην Πολωνία.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ορισμένοι κάτοικοι της Πολωνίας έχουν αρνητική αντίδραση στην παρουσία Ρωσόφωνων Ουκρανών στη χώρα.

Ο Σκόρκα είπε πως η οργάνωσή του έλαβε πολυάριθμες κλήσεις από Πολωνούς που ήθελαν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και ήταν «ανήσυχοι» όταν έμαθαν ότι οι Ουκρανοί που υποστήριζαν συνέχισαν να μιλούν ρωσικά.

Ανέφερε στοιχεία από δημοσκόπηση της άνοιξης που έδειξε ότι η στάση των Πολωνών προς τους Ουκρανούς στη χώρα σταδιακά επιδεινώνεται, υποστηρίζοντας πως ένας από τους λόγους ήταν ότι η πλειοψηφία των Ουκρανών στην Πολωνία μιλάει ρωσικά.

"Κανείς δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι οι Λευκορώσοι μιλούν ρωσικά, αλλά όταν πρόκειται για Ουκρανούς, οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν αυτό δείχνει πολιτικές προτιμήσεις. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν γιατί δεν έμαθαν Ουκρανικά, ούτε Πολωνικά, " πρόσθεσε ο Σκόρκα.

Η πλειοψηφία των προσφύγων πολέμου που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Πολωνία είναι από την ανατολική Ουκρανία, όπου τα ρωσικά είναι η κυρίαρχη γλώσσα, και όπου οι μάχες είναι πιο έντονες, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί δεν έχουν πουθενά ασφαλές μέρος να επιστρέψουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail