Ρώσος βουλευτής είπε ότι οι ΗΠΑ φέρνουν μόνες τους το τέλος της εποχής του δολαρίου πιο κοντά

pixabay - PublicDomainPictures
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω των πολιτικών, εχθρικών τους ενεργειών, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο νόμισμά τους, κάνουν τα πάντα για να φέρουν την εποχή της πτώσης του δολαρίου, καθώς η περαιτέρω ισχυρή μείωση των διεθνών διακανονισμών θα είναι πλήγμα για την αμερικανική οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είπε. σε μια συνέντευξη στο RIA Novosti στο SPIEF, ο επικεφαλής της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τη χρηματοπιστωτική αγορά Ανατόλι Ακσάκοφ.

"Οι Αμερικανοί κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι θα συμβεί η πτώση της εποχής του δολαρίου. Επιπλέον, η επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ μόλις τις προάλλες στο Κογκρέσο επιβεβαίωσε πως το ενδιαφέρον για το δολάριο έχει μειωθεί απότομα και η ίδια είπε ότι αυτό συμβαίνει λόγω και του πολιτικού παράγοντα. Δηλαδή, η Αμερική με τις πολιτικές, εχθρικές ενέργειές του, οι ίδιες υπονομεύουν την κυριαρχία τουης και την εμπιστοσύνη στο δολάριο», είπε ο Aksakov.

"Η μείωση του μεριδίου του δολαρίου στους διεθνείς διακανονισμούς είναι ένα πλήγμα για την οικονομία των ΗΠΑ και το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα, μπορεί να σταματήσουν να πληρώνουν τα χρέη τους. Έτσι, τα τρισεκατομμύρια δολάρια που έχει δανειστεί η Αμερική στο εξωτερικό μπορεί να αποδειχθούν καραμέλες. Άδεια κοχύλια. Και αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος, και είμαι σίγουρος ότι όλοι το καταλαβαίνουν αυτό», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail