Ο Νετανιάχου αποκαλύπτει γιατί το Ισραήλ δεν στέλνει όπλα στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Jerusalem Post ότι το Ισραήλ φοβάται να προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία επειδή μπορεί να πέσουν στα χέρια των Ρώσων και μετά του Ιράν.

Είπε, «Νομίζω πως το Ισραήλ βρίσκεται σε μια περίεργη κατάσταση που διαφέρει από την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Γαλλία ή οποιαδήποτε από τις δυτικές χώρες που βοηθούν την Ουκρανία.

Πρώτα απ 'όλα, έχουμε στρατιωτικά σύνορα με τη Ρωσία. Οι πιλότοι μας πετούν δίπλα στους Ρώσους πιλότους πάνω από τον ουρανό της Συρίας. Και νομίζω πως είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ελευθερία δράσης μας ενάντια στις προσπάθειες του Ιράν να τοποθετηθεί στρατιωτικά στα βόρεια σύνορά μας.

Δεύτερον, έχουμε επίσης ανησυχίες ότι τυχόν συστήματα που δίνουμε στην Ουκρανία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον μας γιατί θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια των Ιρανών. Και παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι μια θεωρητική πιθανότητα. Έχει ήδη συμβεί με τα δυτικά αντιαρματικά όπλα που βρίσκουμε τώρα στα σύνορά μας. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί εδώ».



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail