Πούτιν: Σε θέσεις-κλειδιά στον ρωσικό στρατό όσοι έλαβαν το βάπτισμα του πυρός στον πόλεμο

Astapkovich/POOL/TASS
Freepen.gr - Οι θέσεις διοίκησης στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει τελικά να καταληφθούν από εκείνους που έλαβαν το βάπτισμα του πυρός και δεν έχουν αμφιταλαντευτεί, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνομιλία με τραυματίες στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο στρατιωτικό νοσοκομείο Vishnevsky στο Krasnogorsk κοντά στη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

"Πιστεύω ότι όσοι από εσάς έχετε μια τέτοια επιθυμία μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα - να κάνετε αίτηση για προηγμένη εκπαίδευση. Η χώρα, η πατρίδα σας, οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται αναμφίβολα ανθρώπους σαν εσάς", είπε ο Πούτιν.

Τόνισε πως της ίδιας άποψης ήταν και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, παρών στη συνάντηση.

"Στο μέλλον, τις θέσεις διοίκησης στις Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να αναλαμβάνουν άνθρωποι σαν εσάς. Εσείς είστε που έχετε νιώσει τι είναι οι πολεμικές επιχειρήσεις. Δεν αμφιταλαντευτήκατε. Αντίθετα, συνεχίσατε να εκτελείτε το καθήκον σας ως το τέλος. Φυσικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται τέτοιους ανθρώπους, βαφτισμένους στο πυρ και τις μάχιμες επιχειρήσεις», τόνισε ο Πούτιν.

"Για όσους θέλουν να μείνουν, θα ήταν λογικό να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους και να λάβουν την κατάλληλη στρατιωτική εκπαίδευση. Και αν κάποιος έχει ήδη στρατιωτική εκπαίδευση, τότε θα είναι σωστό να προχωρήσει σε προηγμένη εκπαίδευση ειδικότητας", είπε ο Πούτιν. 

Δεσμεύτηκε ότι το κράτος θα κάνει οπωσδήποτε τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η αποκατάσταση των στρατιωτών θα προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να αναρρώσουν γρήγορα και να «κοιτάξουν το μέλλον τους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail