Οι φιλοδοξίες του Πούτιν για την Οδησσό πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα

Ακριβώς όταν η Ουκρανία σκέφτηκε ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα, ο Πούτιν επιλέγει να χτυπήσει ξανά. Προετοιμαστείτε, γιατί τα όνειρα του Πούτιν στην Οδησσό πρόκειται να πραγματοποιηθούν και ο εφιάλτης της Ουκρανίας πρόκειται να συνεχιστεί.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Déjà Vu: Bakhmut Nightmare Reloaded

Η Ουκρανία δεν έχει συνέλθει ακόμη από τη φρίκη που ήταν το Μπαχμούτ και τώρα ο Πούτιν σχεδιάζει άλλη μια θανατηφόρα κίνηση. Μετά την επιτυχή κατάληψη του Μπαχμούτ, η Ρωσία έχει πλέον το βλέμμα της στο κύριο λιμάνι της Ουκρανίας, την ισχυρή Οδησσό. Ακόμη και με τα πρότυπα του Πούτιν, αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα.

Αντίο στο τελευταίο πολεμικό πλοίο

Σε μια συγκλονιστική ανακοίνωση, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε το τελευταίο πολεμικό πλοίο της Ουκρανίας, το Yury Olefirenko. Αυτή η απώλεια αποδυναμώνει περαιτέρω τη θέση της Ουκρανίας, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η στρατηγική σημασία του λιμανιού της Οδησσού.

«Στις 29 Μαΐου, ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας σε σημείο αγκυροβόλησης πλοίων στο λιμάνι της Οδησσού κατέστρεψε το τελευταίο πολεμικό πλοίο του Ουκρανικού Ναυτικού, το «Γιούρι Ολεφιρένκο»», δήλωσε ο ρωσικός στρατός στην καθημερινή του ενημέρωση.

Το Κίεβο δεν έχει απαντήσει στον ισχυρισμό της Ρωσίας σχετικά με την τύχη του πολεμικού πλοίου της σοβιετικής εποχής, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970.

Από το 2014 έως το Φεβρουάριο του 2022, ο Γιούρι Ολεφιρένκο χαρακτηρίστηκε ευρέως ως ο υπερασπιστής της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα. Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο στρατός της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι σφοδρές αεροπορικές επιδρομές οδήγησαν σε πυρκαγιά και κατέστρεψαν τις υποδομές στο λιμάνι της Οδησσού.

Το λιμάνι της Οδησσού είναι βασικός κόμβος εξαγωγών σιτηρών και κρίσιμο στοιχείο της Τουρκίας και της συμφωνίας σιτηρών με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ναυτική βάση έχει και το λιμάνι της Οδησσού.

Εφιαλτικό Double Whammy της Ουκρανίας

Αν η απώλεια του Μπαχμούτ δεν ήταν αρκετά κακή, η Ουκρανία αντιμετωπίζει τώρα τον εφιάλτη της απώλειας της Οδησσού επίσης. Είναι μια καταστροφική διπλή γροθιά που κλονίζει το Κίεβο και κάνει τους ανθρώπους να αμφιβάλλουν για την ικανότητά τους να προστατεύουν τα συμφέροντά τους.

Ας μην παραβλέψουμε τη σημασία του λιμανιού της Οδησσού. Δεν είναι μόνο ένας σημαντικός κόμβος εξαγωγών σιτηρών, αλλά διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη συμφωνία σιτηρών με τη μεσολάβηση της Τουρκίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Είναι μια απώλεια που θα γίνει αισθητή και πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Μια οπισθοδρόμηση για την Ουκρανία, ένας θρίαμβος για τον Πούτιν

Οι στόχοι του Πούτιν στην Οδησσό γίνονται πραγματικότητα, ενώ η Ουκρανία παρασύρεται από τα πλήγματα. Η πτώση του Μπαχμούτ, και τώρα η πιθανή απώλεια της Οδησσού, θα είναι καταστροφική για τα στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα της Ουκρανίας. Εν τω μεταξύ, ο θρίαμβος του Πούτιν συνεχίζεται σε βάρος της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail