Η Μελόνι φέρνει νομοσχέδιο για να σταματήσει τις δημόσιες ισλαμικές προσευχές και τη μετατροπή χώρων σε τζαμιά

Freepen.gr - Το κυβερνών κόμμα Brothers of Italy (FdI) στην Ιταλία ψήφισε νομοσχέδιο που επιδιώκει να απαγορεύσει τη χρήση γκαράζ και βιομηχανικών αποθηκών και εγκαταστάσεων ως τζαμιά αλλά και τις δημόσιες προσευχές έξω από τα τζαμιά. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ιταλικών μέσων ενημέρωσης, η ιταλική κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Giorgia Meloni έφερε νομοσχέδιο που τροποποιεί την πολεοδομική νομοθεσία της χώρας. Το σχέδιο νόμου στοχεύει να απαγορεύσει τη μετατροπή βιομηχανικών γκαράζ και αποθηκών σε θρησκευτικούς χώρους προσευχής ή τζαμιά.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, το νομοσχέδιο προσπαθεί να τροποποιήσει τον ιταλικό οικοδομικό κώδικα θέλοντας να καταστήσουν νομικά δεσμευτικό για όλες τις θρησκευτικές ομάδες να λαμβάνουν άδεια για τη χρήση μη εγκεκριμένων κτιρίων όπως βιομηχανικά γκαράζ και αποθήκες για θρησκευτικούς σκοπούς. 

Εάν ψηφιστεί, το νομοσχέδιο θα είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο αμέτρητων χώρων λατρείας που βρίσκονται ήδη σε κτίρια ή χώρους που δεν είχαν εγκριθεί από την ιταλική κυβέρνηση. Υποστηρίζεται πως το νομοσχέδιο θα σταματήσει κάθε ενδεχόμενο εξισλαμισμό της Ιταλίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, όλοι όσοι πολιτιστικοί και θρησκευτικοί οργανισμοί δεν έχουν υπογράψει συμφωνία με το ιταλικό κράτος δε θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε αυθαίρετη περιουσία ως πόπο λατρείας.

* πληροφορίες opindia.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail