«Η Ουκρανία ανταλλάζει τα όργανα του λαού τους για δυτική στρατιωτική βοήθεια»

Alexander Ryumin/TASS
Freepen.gr - Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ανταλλάξει τα όργανα του λαού της για δυτική στρατιωτική βοήθεια, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Η διπλωμάτης είπε ότι το καθεστώς του Κιέβου μετατρέπει γρήγορα τη χώρα σε παγκόσμιο κόμβο εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.

"Το καθεστώς του Κιέβου είναι έτοιμο να πληρώσει τα πάντα για την στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει. Τώρα έχει φτάσει ακόμη και στα ανθρώπινα όργανα των πολιτών του. Πιθανότατα θα έρθει μια στιγμή που η Ουκρανία θα καταλάβει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο οι φίλοι της ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι νοιάζονται γι' αυτό. Αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετά σύντομα. Ωστόσο, κάλλιο αργότερα παρά ποτέ», είπε η Ζαχάροβα όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

"Κυριολεκτικά έμπηξαν ένα μαχαίρι στη χώρα, αλλά θα είναι πολύ αργά για να διαμαρτυρηθούν. Ο ασθενής έχει ήδη υπογράψει τη συγκατάθεσή του για χειρουργική επέμβαση. Οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί, με μια τέχνη αντάξια για έναν καλύτερο σκοπό, αγνοούν αυτά τα προφανή και εγκληματικά φαινόμενα" είπε η Ζαχάροβα.

Η Ρωσίδα διπλωμάτη είπε πως οι δυτικές χώρες είναι οι κύριοι δικαιούχοι των παράνομων πρακτικών μεταμόσχευσης στην Ουκρανία.

"Το σενάριο έχει γίνει πρόβα στη Γιουγκοσλαβία. Όλα τα όργανα που αφαιρέθηκαν από τους ανθρώπους, που σκοτώθηκαν τότε, πήγαν για να καλύψουν τις ανάγκες των Δυτικών", είπε.

Ευημερούσα επιχείρηση

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η επιχείρηση των παράνομων χειρουργείων μεταμόσχευσης ευδοκιμεί χάρη στις υψηλές απώλειες που υφίστανται οι ουκρανικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή.

"Μετά από σχετικές χειρουργικές επεμβάσεις, τα πτώματα καίγονται και στους συγγενείς λένε ότι ο στρατιώτης λείπει. Αυτές οι τρομερές μηχανορραφίες δε θα ήταν δυνατές χωρίς την άδεια του καθεστώτος του Κιέβου στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει επειδή υποστηρίζονται από τη νομοθεσία. Η χώρα έχει γίνει ουσιαστικά ένας πόλος έλξης για τους εγκληματίες. Τα χρήματα που βγάζουν οι χειριστές παράνομων μεταμοσχεύσεων στην Ουκρανία είναι απλά τρελά και δεν πρόκειται να σταματήσουν», συνέχισε η διπλωμάτης.

Η Ουκρανία έχει κάνει πολλά για τον εξορθολογισμό των χειρουργικών επεμβάσεων μεταμόσχευσης.

"Για παράδειγμα, στις 16 Δεκεμβρίου 2021, το Verkhovnaya Rada υιοθέτησε το νόμο 5831 για τη ρύθμιση της μεταμόσχευσης ανθρώπινων ανατομικών υλικών. Σύμφωνα με το νόμο, μια μεταμόσχευση δεν απαιτεί πλέον συμβολαιογραφική συγκατάθεση από τον ζωντανό δότη ή τους συγγενείς του. Η διαδικασία για την αφαίρεση οργάνων από τον νεκρό έχει επίσης απλοποιηθεί σημαντικά, ακόμα κι αν δεν έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά των οργάνων τους μετά τη νεκροψία. Αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει νόμιμη από το νόμο, δεν είναι απλώς ένα γεγονός επί τόπου», είπε.

"Όχι μόνο κρατικές κλινικές, αλλά και ιδιωτικές κλινικές έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν μεταμοσχεύσεις. Μπορείτε να φανταστείτε μια ιδιωτική κλινική στην Ουκρανία αυτές τις μέρες; Στις 4 Απριλίου 2022 η Verkhovnaya Rada υιοθέτησε το νόμο 5610 για την τροποποίηση του φορολογικού κώδικα. Εξαιρούσε τις χειρουργικές επεμβάσεις μεταμοσχεύσεων οργάνων από τον ΦΠΑ Δεν είναι μόνο τα έσοδα του προϋπολογισμού, αλλά και ο πρόσθετος έλεγχος», είπε η Ζαχάροβα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail