Πλησιάζει το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου ΗΠΑ - κορυφαίος Ρώσος τραπεζίτης

Global Look Press / Fernando Gutierrez-Juarez
Freepen.gr - Η ηγεμονία του αμερικανικού δολαρίου αμφισβητείται σοβαρά από την άνοδο του κινεζικού γιουάν και από την αποτυχημένη προσπάθεια της Ουάσινγκτον να καταστρέψει τη ρωσική οικονομία με την οπλοποίηση του δολαρίου, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ο Αντρέι Κόστιν, επικεφαλής της Ρωσικής τραπεζικής VTB.

Ο κύριος τραπεζικός αριθμός είπε πως υπό τις τρέχουσες γεωπολιτικές συνθήκες όλο και περισσότερα έθνη απομακρύνονται από τους εμπορικούς διακανονισμούς σε δολάριο και ευρώ, ενώ η Κίνα κινείται προς την κατάργηση αυστηρών νομισματικών πολιτικών.

"Η μακρά ιστορική εποχή της κυριαρχίας του αμερικανικού δολαρίου πλησιάζει στο τέλος της", δήλωσε ο Κόστιν, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων. "Νομίζω ότι έχει έρθει η στιγμή που η Κίνα θα καταργήσει σταδιακά τους νομισματικούς περιορισμούς”.

Σύμφωνα με τον Κόστιν, η VTB συζητά τη χρήση του κινεζικού εθνικού νομίσματος σε οικισμούς με τρίτες χώρες.

"Η Κίνα αντιλαμβάνεται ότι δε θα γίνει παγκόσμια οικονομική δύναμη νούμερο ένα αν κρατήσει το γουάν της ως μη μετατρέψιμο νόμισμα", εξήγησε, προσθέτοντας πως ήταν επίσης επικίνδυνο για τη Λαϊκή Δημοκρατία να κρατήσει αποθέματα που επενδύονται σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail