Η Ρωσία σκέφτεται να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα σιτηρά!

Freepen.gr - Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη συμφωνία για τα σιτηρά, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με στρατιωτικούς δημοσιογράφους την Τρίτη.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών σιτηρών, σε αντίθεση με τις συμφωνίες, πηγαίνει σε αρκετά ευημερούσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Συμφωνήσαμε εσκεμμένα σε αυτό για να στηρίξουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες - τους φίλους μας, και για να αρθούν οι κυρώσεις στον αγροτικό μας τομέα. Εξαπατηθήκαμε για άλλη μια φορά", είπε.

Επιπλέον, συνέχισε, σχεδόν κανένα ουκρανικό σιτάρι δεν φτάνει στις αφρικανικές χώρες. "Ως εκ τούτου, τώρα σκεφτόμαστε να αποσυρθούμε από αυτή τη λεγόμενη συμφωνία σιτηρών. Επιπλέον, οι διάδρομοι πλοίων χρησιμοποιούνται συνεχώς από τον εχθρό για την εκτόξευση ναυτικών drones", είπε ο Πούτιν.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει τον όγκο σιτηρών που προέρχεται τώρα από την Ουκρανία δωρεάν στις φτωχότερες χώρες, σε περίπτωση αποχώρησης της από τη συμφωνία για τα σιτηρά, πρόσθεσε.

"Όσον αφορά τη συμφωνία για τα σιτηρά, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να τερματίσουμε τη συμμετοχή μας σε αυτήν. Αλλά τον όγκο των σιτηρών που έλαβαν οι φτωχότερες χώρες, που είναι λίγο περισσότερο από 3%, θα είμαστε έτοιμοι να τους τον παραδώσουμε δωρεάν", είπε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail