Ο Σι Τζινπίνγκ προετοιμάζει την Κίνα για πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει κάνει την επανένωση με την Ταϊβάν έναν από τους σημαντικότερους στόχους του στην εξωτερική πολιτική. Αν ήταν πραγματικά σε θέση να τα καταφέρει, θα ήταν εθνικός ήρωας στην Κίνα. Αλλά υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που στέκεται στο δρόμο του. Την στιγμή που η Κίνα θα εισβάλει στην Ταϊβάν, θα ξεκινήσει ένας πόλεμος με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Σι Τζινπίνγκ το καταλαβαίνει πολύ καλά και, επομένως, εάν πρόκειται να συμβεί μια εισβολή στην Ταϊβάν, πρέπει να λάβει χώρα σε μια στιγμή που είναι ευνοϊκή για τους Κινέζους. Πολλοί θα υποστήριζαν πως θα βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο παράθυρο ευκαιρίας για περίπου τον επόμενο ενάμιση χρόνο. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτήν την στιγμή, οι ΗΠΑ και άλλα δυτικά έθνη ρίχνουν τεράστιες ποσότητες στρατιωτικών πόρων στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι καλά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν στρατιωτικά μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν. Επιπλέον, Ο Σι Τζινπίνγκ γνωρίζει ότι ο Τζο Μπάιντεν δε θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα εάν οι Κινέζοι κινηθούν εναντίον της Ταϊβάν. Θα ήταν ένας συμβατικός πόλεμος και ένα τέτοιο σενάριο θα ευνοούσε πολύ την Κίνα. Αλλά αν οι Κινέζοι περιμένουν μετά τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ντόναλντ Τραμπ ή άλλος Ρεπουμπλικανός θα μπορούσε να βρίσκεται στο Λευκό Οίκο και ο κίνδυνος πυροδότησης πυρηνικής σύγκρουσης θα αυξανόταν σημαντικά.

Έτσι, αν ο Xi Jinping θέλει να κάνει μια κίνηση, το ρολόι χτυπά.

Και τις τελευταίες εβδομάδες, έκανε δηλώσεις που σίγουρα υποδηλώνουν πως σκοπεύει να προετοιμάσει την Κίνα για έναν επερχόμενο πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα παρακάτω προέρχονται από την Wall Street Journal:

Σε μια συνάντηση ανώτατου επιπέδου που επικεντρώθηκε στην εθνική ασφάλεια στις 30 Μαΐου, ο Κινέζος ηγέτης είπε: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα και ακραία σενάρια και να είμαστε έτοιμοι να αντέξουμε τη μεγάλη δοκιμασία των ισχυρών ανέμων, των ασταθών νερών και ακόμη και των επικίνδυνων καταιγίδων»

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Xi επέκτεινε αυτή την ιδέα στην οικονομική αρένα. Κατά την επιθεώρηση ενός βιομηχανικού πάρκου στην Εσωτερική Μογγολία, ο Σι είπε πως οι προσπάθειες για την οικοδόμηση της εγχώριας αγοράς στοχεύουν στη «διασφάλιση της κανονικής λειτουργίας της εθνικής οικονομίας υπό ακραίες συνθήκες».

Οι εμπειρογνώμονες εξωτερικής πολιτικής από τους οποίους πήρε συνέντευξη η Εφημερίδα για την ιστορία τους κατάλαβαν ξεκάθαρα ότι ο Σι αναφερόταν στον πόλεμο.

Και ο μόνος λόγος που οι Κινέζοι θα διεξάγουν ένα μεγάλο πόλεμο σύντομα είναι αν ξεκινήσουν μια εισβολή στην Ταϊβάν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κίνα συνέχισε να στέλνει μεγάλο αριθμό στρατιωτικών αεροσκαφών στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν:

Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν ανέλαβε δράση την Κυριακή αφού εντόπισε 10 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη να περνούν την ευαίσθητη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν, καθώς το υπουργείο Άμυνας του νησιού είπε ότι τέσσερα κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν επίσης μάχιμες περιπολίες.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από μια εβδομάδα που η Ταϊβάν αναφέρει ανανεωμένη κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα, αφού 37 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη την Πέμπτη πέταξαν στη ζώνη αεράμυνας του νησιού, μερικά από τα οποία στη συνέχεια πέταξαν στο δυτικό Ειρηνικό.

Δοκιμάζουν τις άμυνες της Ταϊβάν.

Ψάχνουν για αδύναμα σημεία και τεστάρουν για να δουν πώς θα αντιδρούσαν οι Ταϊβανέζοι σε ορισμένα σενάρια.

Αλλά κάθε φορά που οι Κινέζοι στέλνουν αεροπλάνα και πλοία προς την Ταϊβάν, θα επιδεινώσουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Φυσικά οι ΗΠΑ σίγουρα δεν έχουν βοηθήσει τα πράγματα στέλνοντας περισσότερα στρατεύματα στο νησί:

Το Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen είπε ότι οι αμερικανικές και οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ταϊβάν θα συνεργαστούν «ακόμα πιο στενά» και θα σχεδιάσουν να «ενισχύουν τις στρατιωτικές ανταλλαγές».

Εκείνη την εποχή, το CNN ανέφερε ότι μεταξύ 20 και 40 Αμερικανών πεζοναυτών βρίσκονταν συνήθως στο νησί, κυρίως για επιχειρήσεις ασφαλείας γύρω από το ανεπίσημο διπλωματικό φυλάκιο της Αμερικής.

Τον Απρίλιο, το Taiwan News ανέφερε πως η Αμερική αύξησε την παρουσία της σε περίπου 200 στρατιώτες, σύμφωνα με το The Defense Post.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μοτίβο που είδαμε λίγο πριν εισβάλουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απλώς συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για να επιδεινώσει την Κίνα και οι Κινέζοι απλώς κάνουν βήματα για να επιδεινώσουν την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Αν δεν είμαστε πολύ προσεκτικοί, κάποια στιγμή οι Κινέζοι θα πιεστούν στα άκρα.

Είμαστε σχεδόν εκεί τώρα;

Μια σημαντική βρετανική πηγή ειδήσεων μάς λέει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν στην πραγματικότητα αναπτύσσει σχέδια για «την εκκένωση των Αμερικανών που ζουν στην Ταϊβάν»:

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φέρεται να οργανώνει αυτήν την στιγμή την εκκένωση των Αμερικανών που ζουν στην Ταϊβάν. Σύμφωνα με το themessanger.com, ανώτερος υπάλληλος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να αποκαλύψει την στρατηγική, ανέφερε ότι αυτός ο σχεδιασμός εκκένωσης βρίσκεται σε εξέλιξη για τουλάχιστον έξι μήνες και έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Εάν συμβεί μια εκκένωση, αυτό θα είναι ένα πολύ σαφές σημάδι ότι ο πόλεμος είναι επικείμενος.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι η εκκένωση δε θα γίνει σύντομα.

Εάν ξεσπάσει πόλεμος με την Κίνα, πολλοί Αμερικανοί θα υποθέσουν πως οι ΗΠΑ θα κερδίσουν.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι κυριολεκτικά δεκάδες πολεμικά παιχνίδια που διεξήγαγαν οι ηγέτες μας τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι θα χάναμε μια τέτοια σύγκρουση, και αυτό περιλαμβάνει ένα πολεμικό παιχνίδι που μόλις διεξήχθη τον Απρίλιο:

Ο πόλεμος ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες με έναν τεράστιο βομβαρδισμό - την εκδοχή της Κίνας του «σοκ και δέους». Κινεζικά αεροπλάνα και πύραυλοι κατέστρεψαν γρήγορα το μεγαλύτερο μέρος του ναυτικού και της αεροπορίας της Ταϊβάν καθώς ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός και το ναυτικό πραγματοποίησαν μια τεράστια αμφίβια επίθεση στα στενά της Ταϊβάν μήκους 100 μιλίων. Έχοντας λάβει σοβαρά υπόψη τη δέσμευση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν να υπερασπιστεί το νησί, το Πεκίνο χτύπησε επίσης προληπτικά τις αεροπορικές βάσεις και τα πλοία των ΗΠΑ και των συμμάχων στον Ινδο-Ειρηνικό. Οι ΗΠΑ κατάφεραν να εξισώσουν τις πιθανότητες για ένα διάστημα αναπτύσσοντας πιο εξελιγμένα υποβρύχια καθώς και βομβαρδιστικά stealth B-21 και B-2 για να εισέλθουν στις ζώνες αεράμυνας της Κίνας, αλλά η Ουάσιγκτον ξέμεινε από βασικά πυρομαχικά μέσα σε λίγες μέρες και είδε μια διακοπή της πρόσβασης στο δίκτυο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο κύριος σύμμαχός τους, η Ιαπωνία, έχασαν χιλιάδες στρατιωτικούς, δεκάδες πλοία και εκατοντάδες αεροσκάφη. Η οικονομία της Ταϊβάν καταστράφηκε. Και καθώς ακολούθησε μια παρατεταμένη πολιορκία, οι ΗΠΑ ήταν πολύ πιο αργές στην ανοικοδόμησή τους, χρειάζονταν χρόνια για να αντικαταστήσουν τα πλοία καθώς υπολόγιζαν πόσο συρρικνωμένη είχε γίνει η βιομηχανική τους βάση σε σύγκριση με την Κίνα.

Οι Κινέζοι «απλώς κυκλοφόρησαν γύρω μας», είπε ο πρώην Αντιπρόεδρος των Κοινών Αρχηγών, στρατηγός Τζον Χάιτεν σε μια έκθεση μετά τη δράση. «Ήξεραν ακριβώς τι θα κάναμε πριν το κάνουμε».


Μόλις η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, θα βρεθούμε σε πόλεμο με τους Κινέζους.

Όσο ο πόλεμος δεν είναι πυρηνικός, οι Κινέζοι γνωρίζουν ότι θα έχουν το πλεονέκτημα.

Και οι ηγέτες μας γνωρίζουν ότι οι Κινέζοι θα είχαν το πλεονέκτημα.

Αλλά ο Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να αρχίσει να ασκεί πίεση με πυρηνικά στην ηπειρωτική Κίνα για να τα κρατήσει μακριά από την Ταϊβάν.

Αυτό απλά δεν πρόκειται να συμβεί.

Υπάρχει λοιπόν ένα παράθυρο ευκαιρίας για τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping να κάνει κάτι που θέλει απεγνωσμένα να κάνει.

Μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει την ευκαιρία να αρπάξει την Ταϊβάν, αλλά για χάρη όλων μας ας ελπίσουμε πως θα επιλέξει να μην ακολουθήσει αυτόν το δρόμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail