Η Νότια Κορέα ανακτά μέρος του πυραύλου από την αποτυχημένη εκτόξευση δορυφόρου της Βόρειας Κορέας

Freepen.gr - Η Νότια Κορέα ανέκτησε από το βυθό της θάλασσας τμήμα ενός πυραύλου που χρησιμοποιήθηκε στην αποτυχημένη προσπάθεια της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει τον πρώτο στρατιωτικό δορυφόρο της τον περασμένο μήνα, δήλωσαν την Παρασκευή οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου.

Η ανακοίνωση ήρθε περίπου δύο εβδομάδες μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια της Βόρειας Κορέας να εκτοξεύσει τον πρώτο κατασκοπευτικό δορυφόρο της, με τον ενισχυτή και το ωφέλιμο φορτίο να βυθίζονται στη θάλασσα.

Τα συντρίμμια διασώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης από τον βυθό της θάλασσας περίπου 75 μέτρα  κάτω από την επιφάνεια της δυτικής ακτής, δήλωσε ο στρατός, προσθέτοντας ότι η έρευνα συνεχίστηκε για πρόσθετα αντικείμενα από αυτό που ο Βορράς είπε πως ήταν ένα διαστημικό όχημα εκτόξευσης.

Η Νότια Κορέα άρχισε να ανακτά συντρίμμια λίγο μετά την εκτόξευση και είχε ήδη ανακτήσει μικρότερα μέρη. Αλλά η επιχείρηση αντιμετώπισε δυσκολίες εν μέρει λόγω της ισχυρής παλίρροιας και της κακής ορατότητας, ωθώντας τον στρατό να αποστείλει 10 πλοία και δεκάδες δύτες βαθέων υδάτων.

"Το αντικείμενο που διασώθηκε θα αναλυθεί διεξοδικά σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες", ανέφερε σε δήλωσή του το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail