Βραβείο Οσκαρ ερμηνείας της Ρωσίας για το καλύτερο πραξικόπημα και πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Πριγκόζιν

Τι κι αν το «Πραξικόπημα» του Πριγκόζιν είναι Μασκίροβκα; Θέλω να διερευνήσω αυτή την πιθανότητα. Νωρίτερα σήμερα (Σάββατο στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ) σκιαγραφούσα ένα κομμάτι με τον πιασάρικο τίτλο, "PRIGOZHIN — PUTSCH OR PLOY? [ανταρσία ή  τέχνασμα;]". Λοιπόν, αυτή η ιδέα διογκώθηκε όπως το φράγμα Kakhovka όταν η αφήγηση σχετικά με το σχέδιο Prigozhin να βαδίσει στη Μόσχα και να στραγγαλίσει προσωπικά τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Shoigu ακολούθησε πλήρως τη Nadia Comăneci - δηλαδή, αναστροφή. 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Πριγκόζιν διέταξε τα στρατεύματά του να επιστρέψουν στις βάσεις τους, έκλεισε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, να πάνε στην εξορία και δεν θα αντιμετωπίσει καμία δικαστική τιμωρία. ΤΙ; Όχι αιματοχυσία; Δεν υπάρχουν μίλια καμένων αρμάτων μάχης; Και δεν υπάρχει γραβάτα στο λαιμό του Μουσολίνι για τον Βλαντιμίρ Πούτιν; Τι στην ευχή;!

Φίλε, μπορούσες να νιώσεις την απογοήτευση που πηγάζει από το κατεστημένο της Ουάσιγκτον. Το πολιτικό ισοδύναμο της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Χθες το βράδυ (Παρασκευή) ακούστηκαν να σκάνε φελλοί σαμπάνιας και ποπ κορν καθώς στελέχη των μέσων ενημέρωσης και των υπηρεσιών πληροφοριών στριμώχνονταν γύρω από τις οθόνες των υπολογιστών περιμένοντας τις εικόνες ενός ταραγμένου Πούτιν να τρέχει γυμνός μακριά από το Κρεμλίνο. Ο Μπάιντεν και η ομάδα του μου θυμίζουν τον Γουάιλι Κογιότ όσον αφορά την απόγνωση που υποφέρουν καθώς βλέπουν τα τρελά σχέδια τους να πιάσουν τον Πούτιν να συντρίβονται και να καίγονται.

Αν και δεν μπορώ να απορρίψω κατηγορηματικά την πιθανότητα ότι ο Prigozhin επιχείρησε αυτό το πραξικόπημα μόνος του (ή με την ενθάρρυνση ενός εξωτερικού υποστηρικτή), θέλω να παρουσιάσω το σενάριο Maskirovka.

Ας ξεκινήσουμε με αυτά τα γεγονότα:

Η ομάδα Wagner ιδρύθηκε από ρωσικές οργανώσεις πληροφοριών και χρηματοδοτήθηκε από τη ρωσική κυβέρνηση. Πολλοί στη Δύση πιστεύουν λανθασμένα πως ο Πριγκόζιν έχει βαθιές τσέπες και πληρώνει τους λογαριασμούς της Βάγκνερ και, παρόλο που έχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ στρατιωτική εμπειρία, είναι ο διοικητής της με στολή. Όπως λένε οι Ρώσοι, NYET!

Η Ρωσία θεωρείται από τις ΗΠΑ και το υπόλοιπο ΝΑΤΟ ως δικτατορία. Ο Πριγκόζιν ξεφεύγει λεκτικά εδώ και μήνες εκπέμποντας απειλές κατά του ρωσικού στρατού και, έμμεσα, κατά του Πούτιν, αλλά δεν έχει υποστεί καμία σύλληψη ή κύρωση. Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία δεν είναι δικτατορία;

Ο Πριγκόζιν φαινομενικά εξαπέλυσε το πραξικόπημα, σύμφωνα με τα δικά του λόγια την Παρασκευή, επειδή το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών χτύπησε ένα στρατόπεδο στρατευμάτων της Βάγκνερ που εκπαιδεύονταν για πόλεμο με πυραύλους, οβίδες και ρουκέτες. Όμως το φερόμενο βίντεο του περιστατικού δεν έδειξε θύματα. Σήμερα, ο Prigozhin υπαναχώρησε από αυτόν τον ισχυρισμό και τώρα επιμένει ότι απλώς διαμαρτυρόταν για την κίνηση του MOD [υπουργείο άμυνας] να φέρει την ομάδα Wagner στον ρωσικό στρατό.

Η ρωσική κυβέρνηση περίμενε περίπου 12 ώρες πριν στείλει αστυνομικές/στρατιωτικές δυνάμεις στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Wagner στην Αγία Πετρούπολη. Μικρή αίσθηση του επείγοντος.
Ο Πριγκόζιν φέρεται να διέταξε μια στήλη στρατευμάτων της Βάγκνερ να πάει από το Ροστόφ του Ντον στη Μόσχα για να εκθρονίσει τον Σόιγκου και ίσως τον στρατηγό Γερασίμοφ. Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη. Πρόκειται για μια απόσταση σχεδόν 1200 χιλιομέτρων. Πώς έπρεπε αυτή η στήλη από φορτηγά και τανκς να ανεφοδιαστεί με καύσιμα και να καλύψει αυτή την απόσταση σε λιγότερο από 20 ώρες;



Τι θα λέγατε για αυτό ως εξήγηση; Ολόκληρη η αφήγηση του πραξικοπήματος δημιουργήθηκε για να επιτρέψει τη μετακίνηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων σε περιοχές βόρεια και δυτικά του Voronezh χωρίς να σημάνει συναγερμός στους σχεδιαστές του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία κινούσε δυνάμεις για να σταματήσει τους πραξικοπηματίες σε αντίθεση με τη δημιουργία δυνάμεων για ένα νέο άξονα επίθεσης.

Φαίνεται ότι οι ρίζες της αφήγησης πως ο Prigozhin επρόκειτο να προδώσει τη Ρωσία ξεκινούν το 2022. Κάποιος με δεσμούς με τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες είχε σχέση με τον Prigozhin και άρχισε να του λέει ότι συνεργάζεται με τη Δύση. Ο Πριγκόζιν άφησε τα αφεντικά του στη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών να μάθουν για το γήπεδο και οι Ρώσοι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα έργο που θα παρουσίαζε τον Πριγκόζιν ως έναν δυσαρεστημένο πατριώτη, που βράζει από την οργή για την ανικανότητα των Ρώσων ηγετών. Οι Ρώσοι το έδωσαν αυτό αφήνοντας τον Πριγκόζιν να εξαπολύσει άγριες λεκτικές επιθέσεις στον Σόιγκου και τον Γκερασίμοφ και, αν πιστεύουμε πως οι διαρροές διαφωνίας του Τζακ Τεϊσέιρα, διέδωσαν ακόμη και πληροφορίες για τις τοποθεσίες των ρωσικών στρατευμάτων στον χειριστή πληροφοριών του.

Εδώ είναι το ενδιαφέρον μέρος αυτής της υπόθεσης - ποιος πήρε την απόφαση να ξεκινήσει ο Prigozhin; Μπορεί να προβληθεί ένα αξιόπιστο επιχείρημα ότι οι δυτικοί χειριστές του Prigozhin αποφάσισαν ότι η Παρασκευή ήταν η ημέρα και τον διέταξαν να αναλάβει δράση. Αλλά νομίζω πως αυτό έγινε στο Κρεμλίνο. Ο Πούτιν και οι αρχηγοί πληροφοριών του ήξεραν τι προσπαθούσε να υποκινήσει η Δύση στη Ρωσία και συνειδητοποίησαν ότι η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ ταλαντεύονταν από την απερίσκεπτη αντεπίθεσή τους και τις συνακόλουθες τεράστιες απώλειες σε άνδρες και υλικό. Γιατί να μη χρησιμοποιήσετε την απόπειρα πραξικοπήματος ως ένα καλό εξώφυλλο για τη μαζική κίνηση των στρατευμάτων σε όλη τη γραμμή μεταξύ Μόσχας και Ροστόφ στο Ντον;

Αυτός είναι ένας τρόπος να μετακινηθούν τα ρωσικά στρατεύματα σε περιοχές βόρεια του Μπέλγκοροντ χωρίς να τραβήξετε την ανεπιθύμητη προσοχή των πλατφορμών ISR του ΝΑΤΟ. Μετακινήστε τα στρατεύματα πιο κοντά στα σύνορα και μετά διαλύστε τα. Που σημαίνει ότι η Ρωσία βρήκε έναν τρόπο να ενισχύσει τα στρατεύματα σε έναν νέο πιθανό άξονα επίθεσης που θα δημιουργήσει έναν εφιάλτη για τους σχεδιαστές του ΝΑΤΟ.

Σκεφτείτε το πραξικόπημα σαν ένα κουνέλι να τρέχει σε ένα ανοιχτό πεδίο. Τα πεινασμένα αρπακτικά που κρύβονται στο δάσος μπορεί να μπουν στον πειρασμό να εκτεθούν σε μια προσπάθεια να αρπάξουν ένα λαγουδάκι. Βοήθησαν ορισμένες από τις αντιδράσεις στη Ρωσία στις ειδήσεις για το ύποπτο πραξικόπημα στη Ρωσία να εντοπίσουν άτομα σε θέσεις εξουσίας στη Ρωσία, τα οποία, μέχρι τώρα, είχαν τις ρίζες τους στην Ουκρανία; Μπορεί.

Θέλω επίσης να διασκεδάσω μια ξεκαρδιστική πιθανότητα. Ο Prigozhin εξαπάτησε τους δυτικούς χειριστές του με εκατομμύρια δολάρια; Ο Yevgeny έχει εγκληματικό παρελθόν και είναι γνωστός για τα κολλώδη δάχτυλά του. Βασίστηκε στο εγκληματικό παρελθόν του και κορόιδεψε τους Βρετανούς ή τους Αμερικανούς; Θα μπορούσε να είναι μια φοβερή ιστορία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail