Σε δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό θα προχωρήσει η Πολωνία!

Polsat News
Freepen.gr - Το πολωνικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για το Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο επιβεβαιώνει την αντίθεση της Πολωνίας στον μηχανισμό της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης παράνομων μεταναστών εντός των κρατών μελών.

Το ψήφισμα, όπως γράφει το polsatnews.pl, αναφέρει πως ο μηχανισμός είναι μια προσπάθεια επανεισαγωγής των αποτυχημένων προσπαθειών υποχρεωτικής μετεγκατάστασης μεταναστών που επιχείρησε η ΕΕ μεταξύ 2014 και 2015 και ότι το πολωνικό κράτος δε θα συμφωνήσει να αναλάβει το κόστος των αποτυχημένων αποφάσεων που ελήφθησαν από άλλα κράτη της ΕΕ .

Το ψήφισμα αναφέρει επίσης ότι «η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν μπορεί να φέρει τα χαρακτηριστικά του εκβιασμού» και πως οι αποφάσεις αυτού του μεγέθους θα πρέπει να λαμβάνονται βάσει ομοφωνίας και όχι με ειδική πλειοψηφία. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο πολωνικό κοινοβούλιο, ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), Jarosław Kaczyński, είπε πως η πολιτική μετεγκατάστασης των μεταναστών αποτελεί επίθεση στην εθνική κυριαρχία και αντίκειται στις συνθήκες της ΕΕ. Ο Kaczyński υπενθύμισε επίσης ότι η Πολωνία έχει ήδη δεχτεί εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος χλεύασε επίσης την προτεινόμενη χρέωση των 22.000 ευρώ ανά μετανάστη που απορρίφθηκε έναντι των 100 ευρώ ανά Ουκρανό πρόσφυγα που προσφέρθηκαν στην Πολωνία. Αυτό ήταν μια «προσβολή για την Πολωνία και μια εξωφρενική μορφή διακρίσεων».

Σύμφωνα με τον Kaczyński, το πολωνικό έθνος δεν το θέλει αυτό. Στη συνέχεια ζήτησε δημοψήφισμα για το θέμα και δεσμεύτηκε πως το κυβερνών κόμμα θα το οργανώσει έτσι ώστε «οι Πολωνοί να έχουν το δικαίωμα να έχουν λόγο». Το δημοψήφισμα θα μπορούσε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις εθνικές βουλευτικές εκλογές αυτό το φθινόπωρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail