«Η Ρωσία έχει λάβει εκατοντάδες ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτεθεί στην Ουκρανία»

Μια εικόνα δείχνει μεταφορά ιρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Ρωσία, ως απόδειξη νέας συνεργασίας Ρωσίας-Ιράν. Λευκός Οίκος/Φυλλάδιο μέσω REUTERS
Freepen.gr - Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία φαίνεται να εμβαθύνει την αμυντική της συνεργασία με το Ιράν και ότι έχει λάβει εκατοντάδες επιθετικά drones που χρησιμοποιεί για να χτυπήσει την Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Επικαλούμενος πρόσφατα αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες, ο Λευκός Οίκος είπε πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV), κατασκευάστηκαν στο Ιράν, μεταφέρθηκαν μέσω της Κασπίας Θάλασσας και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις εναντίον της Ουκρανίας.

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί ιρανικά UAV τις τελευταίες εβδομάδες για να χτυπήσει το Κίεβο και να τρομοκρατήσει τον ουκρανικό πληθυσμό και η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Ιράν φαίνεται να βαθαίνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι σε δήλωση.

«Ανησυχούμε επίσης ότι η Ρωσία συνεργάζεται με το Ιράν για την παραγωγή ιρανικών UAV από το εσωτερικό της Ρωσίας».

Ο Κίρμπι είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν πληροφορίες πως η Ρωσία λάμβανε υλικά από το Ιράν που απαιτούνται για την κατασκευή ενός εργοστασίου κατασκευής drone που θα μπορούσε να είναι πλήρως λειτουργικό στις αρχές του επόμενου έτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail