«Οδηγούμαστε στο αποκορύφωμα της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία» — Πρόεδρος της Σερβίας

facebook.com/buducnostsrbijeavucic
Freepen.gr - Η ένταση στην περιοχή των συγκρούσεων στην Ουκρανία συνεχίζει να αυξάνεται και δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμα της κλιμάκωσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στον αέρα του καναλιού Happy TV.

«Ανησυχώ πολύ για την κατάσταση στην Ουκρανία γιατί φοβάμαι πως δεν έχει έρθει ακόμη περαιτέρω κλιμάκωση», σημείωσε ο Βούτσιτς. "Οι Ουκρανοί μόλις ξεκίνησαν την επίθεσή τους· θα είναι πολλές φορές ισχυρότερη. Η ρωσική απάντηση πιθανότατα δε θα είναι επίσης αδύναμη, εάν έχουν απομείνει δυνάμεις", είπε ο αρχηγός του κράτους. 

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία συμβάλλουν στην αύξηση της πίεσης στη Σερβία στο πλαίσιο των κυρώσεων, πρόσθεσε ο Βούτσιτς. Η καταστροφή των δυτικών όπλων ειδικότερα προκαλεί επίσης νευρικότητα στη διεθνή σκηνή, είπε.

«Εμμένουμε στη θέση μας από την τρίτη ημέρα της σύγκρουσης στην Ουκρανία με αυτοπεποίθηση, σθεναρά, σταθερά και υπεύθυνα για ένα χρόνο και τέσσερις μήνες», είπε ο Βούτσιτς, σχολιάζοντας τη διατήρηση της πολιτικής της άρνησης συμμετοχής στην αντιρωσική κυρώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail