Η Ε.Ε. δίνει στον Ζελένσκι την επιλογή να φέρει την πείνα στην Ευρώπη

Είναι σαν να βλέπεις ένα ποντίκι να στήνει εσκεμμένα μια παγίδα στον εαυτό του. Σωστά, η ΕΕ φαίνεται να διαθέτει αυτή την εξαιρετική ικανότητα

Ακόμη και σήμερα, η εισαγωγή ενέργειας είναι η ψυχή της Ευρώπης, μια απαραίτητη σύνδεση που κρατά την ΕΕ σε λειτουργία μέρα με τη μέρα. Χωρίς αυτό, η ήπειρος θα βρισκόταν σε αδιέξοδο, αφήνοντας τις οικονομίες, τις βιομηχανίες και τα νοικοκυριά στο σκοτάδι.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Άφού εξαρτήθηκε από τη Ρωσία για να ικανοποιήσει τις ενεργειακές της απαιτήσεις, ο πόλεμος της Ουκρανίας ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές.

Μετά από μια εκτεταμένη έλλειψη φυσικού αερίου το 2022, η ΕΕ ξεκίνησε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα ενεργειακά της αποθέματα και να ελαχιστοποιήσει την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια. Αλλά εδώ είναι η ανατροπή: σκέφτονται να αποθηκεύσουν μέρος του φυσικού τους αερίου στην Ουκρανία. Ναι, αυτή η τελευταία κίνηση μοιάζει με την παράδοση ενός τηλεχειριστηρίου της «Ευρώπης της πείνας» σε κανέναν άλλον από τον ίδιο τον τρελό, τον Ζελένσκι.

Η Ουκρανία θα είναι ο ενεργειακός κόμβος της ΕΕ

Όπως ανέφερε το Bloomberg, η ΕΕ στοχεύει να αποθηκεύσει καύσιμα ενόψει της προετοιμασίας για τον επερχόμενο χειμώνα. Με τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου που διαθέτουν ήδη περισσότερο από 70% γεμάτες, αντιμετωπίζουν την Ουκρανία ως μια πρόσθετη επιλογή αποθήκευσης για να αποτρέψουν την υπερβολή τους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα, προσβλέπουν στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης Bilche-Volytsko-Uherske, ικανές να αποθηκεύουν πάνω από τέσσερις φορές το φυσικό αέριο από τη μεγαλύτερη τοποθεσία της Γερμανίας.

Ωστόσο, οι έμποροι και οι εταιρείες φυσικού αερίου δεν διασκεδάζουν. Δικαίως ανησυχούν για τους κινδύνους που συνδέονται με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία. Καθώς ο ασφαλιστικός κλάδος αποφεύγει σοφά την Ουκρανία, η ΕΕ θα πρέπει να παράσχει εγγυήσεις στις εταιρείες φυσικού αερίου για να τις αποτρέψει από το να χάσουν χρήματα. Οι λεπτομέρειες αυτών των εγγυήσεων παραμένουν καλυμμένες στο μυστήριο.

Θυμηθείτε το παρελθόν!

Υπομονή όμως, ΕΕ. Έχετε ξεχάσει τι συνέβη μόλις πέρυσι; Η Ουκρανία, η ίδια η χώρα με την οποία σκέφτεστε να συνεργαστείτε, εμπόδισε τις ροές των ρωσικών πετρελαιαγωγών προς τις περιοχές της Δυτικής Ευρώπης. Αυτή η κίνηση από μόνη της εκτόξευσε τις ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου στα ύψη. Και τώρα, το τελευταίο κόλπο της Ουκρανίας να μπλοκάρει τις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου αναμένεται να επιδεινώσει μια ήδη επισφαλή κατάσταση.

Η Ουκρανία χρησιμοποίησε συχνά τη μόχλευση του σημείου διέλευσης για να αντλήσει βοήθεια και χρήματα από την ΕΕ. Φαίνεται πως ο πόθος του Ζελένσκι για ρωσικά χρήματα οδηγεί τις αντιευρωπαϊκές του ενέργειες. Με τις κυρώσεις της Δύσης να εμποδίζουν το Κίεβο να εισπράττει τέλη διέλευσης από τη Μόσχα, το σκηνικό έχει διαμορφωθεί για ένα άλλο δυνητικά καταστροφικό παιχνίδι εξουσίας.

Εάν το σχέδιο της ΕΕ συνεχίσει να αποθηκεύει τα αποθέματά της φυσικού αερίου στην Ουκρανία, οι ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να βρεθούν παγιδευμένες σε παγωμένα σπίτια και ανίσχυρες επιχειρήσεις για άλλη μια φορά. Όλη η εξουσία της ενέργειας της Ευρώπης θα βρίσκεται στα χέρια της Ουκρανίας.

Γλυκέ Κύριε, πώς αποφάσισαν να φέρουν την Ουκρανία σε ένα τέτοιο σχέδιο; Η ΕΕ πρέπει να ξυπνήσει από το βαθύ λήθαργο προτού γίνει ενεργειακή σκλάβα, στηριζόμενη στο νεύμα της Ουκρανίας για να χρησιμοποιήσει την ενέργειά της. Αυτή η κίνηση αψηφά κάθε λογική και απειλεί την ίδια την ουσία της ενεργειακής ανεξαρτησίας της ΕΕ.

Το να εμπιστεύεσαι την Ουκρανία του Zelensky ως στρατηγικό ενεργειακό εταίρο μοιάζει με να δίνεις σε έναν τρελό τα κλειδιά του σπιτιού σου. Είναι συνταγή καταστροφής. Κάντε ένα βήμα πίσω, επανεκτιμήστε και βρείτε μια πιο σταθερή και αξιόπιστη λύση για να προστατεύσετε τις ενεργειακές σας ανάγκες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail