«Η ΕΕ πάει τον οικονομικό πόλεμο κατά της Μόσχας σε νέο επίπεδο»

pixabay / Jai79
Freepen.gr - Ο στόχος του 11ου πακέτου κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να πάει ο οικονομικός της πόλεμος εναντίον της Μόσχας σε ένα νέο επίπεδο, δήλωσε στο TASS ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Κίριλ Λογκβίνοφ.

"Το 11ο πακέτο κυρώσεων μεταφέρει τον οικονομικό πόλεμο που διεξάγουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της εναντίον της Ρωσίας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Έχοντας αναπτύξει το λεγόμενο εργαλείο για την καταπολέμηση των προσπαθειών παράκαμψης των κυρώσεων, οι Βρυξέλλες σκοπεύουν να σύρουν όσες χώρες μπορούν σε αυτόν τον πόλεμο. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια σαφής μετατόπιση από ένα αποτυχημένο blitzkrieg, το οποίο λέγεται ότι είχε στόχο να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη Ρωσία, σε ένα παιχνίδι πολλαπλών κινήσεων με στόχο την εγκαθίδρυση ενός είδους μακροπρόθεσμου οικονομικού αποκλεισμού εναντίον της χώρα μας», επεσήμανε ο Λογκβίνοφ.

«Δύσκολα αναμένεται από τις Βρυξέλλες να ενθαρρύνουν τρίτες χώρες να ενταχθούν στις κυρώσεις μέσω κάποιων διπλωματικών προσπαθειών. Η ΕΕ προτιμά πάντα να χρησιμοποιεί εκβιασμό και εξαναγκασμό. Δεδομένου ότι η ΕΕ παραμένει ο μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος για πολλές χώρες, καθώς και πηγή επενδύσεων και χρηματοπιστωτική δωρητής, οι Βρυξέλλες έχουν σαφώς επαρκή μόχλευση για να ασκήσουν πίεση. Άρα, ο αγώνας της ΕΕ κατά της παράκαμψης των κυρώσεων αναμένεται να είναι μακρύς και ασυμβίβαστος», τόνισε ο Ρώσος απεσταλμένος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail