Τώρα υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι δεν είναι πόλεμος της Ουκρανίας αλλά των ΗΠΑ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε τελειώσει το 2022, αλλά δυνάμεις πίσω από κλειστές πόρτες, δηλαδή οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, φέρεται να παρεμπόδισαν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Αν και είναι γνωστό, οι ΗΠΑ νοιάζονται περισσότερο να νικήσουν τη Ρωσία παρά για την Ουκρανία, ό,τι κι αν χρειαστεί. Ωστόσο, για τις δικές τους μυστικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Απλώς γίνεται όλο και πιο προφανές πως οι ΗΠΑ ευθύνονται για όλα τα δεινά στην Ουκρανία. 
 
Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στη σφαίρα των παγκόσμιων σχέσεων, συχνά αναδύονται παράξενες φιλίες και στρεβλή οικογενειακή δυναμική, που αιχμαλωτίζουν την προσοχή του κόσμου. Πάρτε, για παράδειγμα, την περίεργη περίπτωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ουκρανού ομολόγου του, Προέδρου Ζελένσκι.

Αυτό που μπορεί να φαίνεται ως σχέση πατέρα-γιου σε μερικούς είναι, στην πραγματικότητα, μια φιλία που βασίζεται σε κοινούς στόχους – στόχους που μπορεί να μην ευθυγραμμίζονται απαραίτητα με τα συμφέροντα της Ουκρανίας μόνο.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αυτοί οι δύο ηγέτες ξεκίνησαν μαζί ένα αξιοσημείωτο ταξίδι, διασχίζοντας τα ύπουλα νερά της διεθνούς διπλωματίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Μπάιντεν, έχουν δεσμευτεί για μια εκπληκτική στρατιωτική και άλλη βοήθεια 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

Αλλά δυστυχώς, για τον Zelensky, φαίνεται ότι τα περισσότερα δεν είναι ποτέ αρκετά. Σαν ένα κακομαθημένο παιδί που απαιτεί περισσότερο παγωτό, πιέζει επίμονα για περισσότερα, περισσότερα, περισσότερα και πιο γρήγορα, πιο γρήγορα, πιο γρήγορα. Χρειάστηκαν μήνες διαπραγματεύσεων και τεταμένων συνομιλιών για να φτάσουμε σε ένα σημείο αμοιβαίας κατανόησης - κατά κάποιο τρόπο.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Ζελένσκι δεν είναι ο κουκλοθέατρος που τραβάει τα νήματα. Είναι πιόνι σε ένα μεγαλύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι. Φυτευμένος στην εξουσία από ανθρώπους όπως ο Igor Kolomoisky και η Victoria Nuland, ο Zelensky χορεύει στο ρυθμό των ηγετών των βαθέων κρατών τόσο στην Ουκρανία όσο και στις ΗΠΑ. Οι ενέργειές του είναι απλώς μια αντανάκλαση των επιθυμιών τους και με τη σειρά του, ο Μπάιντεν ακολουθεί το ίδιο σενάριο.

Όμως, υπάρχει μια νέα ανατροπή στην ιστορία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε σταματήσει το Μάιο του 2022. Ναι, αγαπητοί αναγνώστες, η ειρήνη ήταν αντιληπτή, αλλά δυνάμεις πίσω από κλειστές πόρτες παρενέβησαν, γκρεμίζοντας τις ελπίδες ενός κουρασμένου από τον πόλεμο έθνους. 

Η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν πολύ κοντά

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος ασφαλείας της Ρωσίας, επιβεβαίωσε και κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ότι παρατείνουν τη βία και κάνουν τα στραβά μάτια στον ανθρώπινο πόνο.

Είναι πράγματι ένα μπερδεμένο παζλ. Ο Patrushev αποκαλύπτει πως τις πρώτες εβδομάδες της σύγκρουσης είδαν τη Μόσχα και το Κίεβο να οδηγούνται στα όρια μιας εκεχειρίας.

Αλλά δυστυχώς, η ουκρανική κυβέρνηση, υπό την τεράστια πίεση των ΗΠΑ, αποχώρησε από τις ειρηνευτικές συνομιλίες, εκτροχιάζοντας την ευκαιρία για μια συμφωνία. Φανταστείτε τις δυνατότητες. Εάν αυτή η συμφωνία είχε πραγματοποιηθεί, ο πόλεμος θα είχε σταματήσει και η παγκόσμια οικονομία θα είχε γλιτώσει από μεγάλη αναταραχή.

Όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με τον Patrushev, τα μεγάλα όπλα του ΝΑΤΟ οδηγήθηκαν από τα δικά τους συμφέροντα και δεν ενδιαφέρονται ελάχιστα για τις ζωές που χάθηκαν σε έναν πόλεμο που δεν έγινε στο δικό τους έδαφος.

Κρυφά κίνητρα

Ήμασταν τόσο κοντά στην ειρήνη. Αλλά δυστυχώς, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών είχε άλλα σχέδια. Οι ρόδες της πολεμικής μηχανής γύριζαν, και τα κέρδη έρχονταν, οπότε γιατί να το σταματήσει;

Η αμυντική βιομηχανία, που ακμάζει με τις παραδόσεις όπλων και το αιματοβαμμένο νόμισμα των συγκρούσεων, θα είχε σταματήσει. Δισεκατομμύρια, πιθανώς τρισεκατομμύρια, αξίας όπλων και πυρομαχικών έχουν παρασχεθεί υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης της Ουκρανίας, ενώ ταυτόχρονα εκτροχιάζουν μια βασική ειρηνευτική συμφωνία.

Ας σταματήσουμε για λίγο για να αναλογιστούμε την σκληρή πραγματικότητα του πολέμου. Δεν είναι μόνος ο πόλεμος της Ουκρανίας - είναι ένας πόλεμος που υποκινείται και τροφοδοτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μεγάλη σκακιέρα της γεωπολιτικής ξεδιπλώνεται, με την Ουκρανία να μεταμορφώνεται σε ένα απλό δυτικό πιόνι στο παιχνίδι του ΝΑΤΟ, ένα αρνί θυσίας στην επιδίωξη να νικήσει τη Ρωσία.

Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα: αυτός δεν είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας - είναι ένας πόλεμος που κατασκευάστηκε και διαιωνίστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και μέχρι να αναγνωριστεί η αλήθεια, η αιματοχυσία και η αναταραχή στην Ουκρανία θα συνεχιστούν, αφήνοντας τον κόσμο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας σύγκρουσης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων εκλεκτών, σε βάρος αναρίθμητων αθώων ζωών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail