Το Ιράν δοκιμάζει υπερηχητικό πύραυλο που μπορεί να διεισδύσει σε όλα τα συστήματα αεράμυνας

Freepen.gr - Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιρά, ταξίαρχος Amir Ali Hajzadeh απευθυνόμενος σε ακαδημαϊκή συνάντηση στην Τεχεράνη τη Δευτέρα ανέφερε ότι ένας προηγμένος υπερηχητικός βαλλιστικός πύραυλος που αναπτύχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης έχει υποβληθεί σε δοκιμές και θα παρουσιαστεί σύντομα.

Πρόσθεσε ότι ο νέος πύραυλος μπορεί να διαπεράσει όλα τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας. Περιγράφοντας την παραγωγή του βλήματος ως ένα «τεράστιο άλμα» στην πυραυλική βιομηχανία του Ιράν, ο διοικητής είπε ότι ο πύραυλος μπορεί να ελίσσεται μέσα και έξω από την ατμόσφαιρα της Γης με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Αναφέρεται ότι ο αξιωματούχος δήλωσε πριν από τρεις μήνες ότι «ο υπερηχητικός πύραυλος μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 12-13 Mach και είναι σε θέση να ελίσσεται στην εξωτερική ατμόσφαιρα», υποδεικνύοντας ότι ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με κινητήρα που ξεκινά εντός εμβέλειας 500 χιλιομέτρων (310 μίλια) ή μικρότερη απόσταση από τη θέση του στόχου, για να μπορέσει να ελιχθεί.

Ο Hajizadeh είπε τότε: «Ο πύραυλος δεν μπορεί να καταστραφεί από κανένα από τα αντιπυραυλικά συστήματα του εχθρού», προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος πως οι εχθροί δεν θα μπορέσουν να αναπτύξουν παρόμοιο πύραυλο μέσα στις επόμενες δεκαετίες».

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail