Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά ακόμη περισσότερους μετανάστες και να καθορίζει αυτός τη μεταναστευτική πολιτική της πόλης

facebook.com/sadiqforlondon
Freepen.gr -
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan ισχυρίστηκε πως η πόλη του πρέπει να υποδεχτεί ακόμη περισσότερους μετανάστες για να καλύψει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού και προέτρεψε τη βρετανική κυβέρνηση να του δώσει την εξουσία να αποφασίσει πόσοι άνθρωποι μπορούν να έρθουν στο Λονδίνο.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Krishnan Guru-Murthy σε ένα podcast του Channel 4, ο Εργατικός πολιτικός είπε ότι «δε διστάζει» να ζητήσει ακόμη μεγαλύτερη μαζική μετανάστευση στη Βρετανία, παρά το γεγονός πως η χώρα είχε 1,2 εκατομμύρια νέες αφίξεις πέρυσι και δημοσίευσε έναν καθαρό αριθμό μετανάστευσης 606.000, ένα ακόμη ρεκόρ.

«Σταθμεύστε τα κοινωνικά οφέλη για την πόλη μας από τη μετανάστευση, παρκάρετε τα πολιτιστικά οφέλη για την πόλη μας από τη μετανάστευση, πέρασα σήμερα το πρωί με μερικούς από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της πόλης μας… έχουν έλλειψη δεξιοτήτων και έλλειψη εργατικού δυναμικού», είπε στον παρουσιαστή του Channel 4.

Ο Khan υποστήριξε πως «ακόμα κι αν κάθε Λονδρέζος που δεν εργάζεται αυτήν την στιγμή θέλει να εκπαιδευτεί για να κάνει αυτές τις δουλειές, εξακολουθούμε να έχουμε έναν τεράστιο αριθμό κενών θέσεων εργασίας» στην υγειονομική περίθαλψη, τη φιλοξενία και την τεχνολογία.

«Έτσι πρέπει να έχουμε μια λογική μεταναστευτική πολιτική», πρόσθεσε.

«Αν ανησυχείτε για τη μετανάστευση επειδή δεν είναι δημοφιλής σε ορισμένα μέρη της χώρας, εάν νομίζετε πως δεν τη χρειάζεστε και εάν άλλα μέρη της χώρας είτε δεν τη θέλουν για πολιτικούς λόγους είτε δεν πιστεύουν ότι το χρειάζομαι, το σέβομαι» είπε ο Khan.


«Μεταβιβάστε σε πόλεις όπως το Λονδίνο τις εξουσίες για να έχετε έναν κατάλογο περιφερειακών ελλείψεων επαγγελμάτων, ώστε να μπορώ να είμαι υπεύθυνος για να αποφασίσω πόσοι άνθρωποι έρχονται στο Λονδίνο για να βοηθήσουν την οικονομία μας», είπε στους ακροατές. 
 
* πληροφορίες rmx.news
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail