Τα σχολεία επιτρέπουν τώρα στα παιδιά να αυτοπροσδιορίζονται ως γάτες, άλογα, δεινόσαυροι και κάθε λογής άλλα πράγματα

pixabay
Έπρεπε να το είχα σκεφτεί σοβαρά όταν ήμουν παιδί. Αν μπορούσα να είχα απαντήσει σε κάθε ερώτηση που έκανε ένας δάσκαλος νιαουρίζοντας σαν γάτα ή με βρυχηθμό σαν δεινόσαυρος, δεν υπήρχε περίπτωση να με κατηγορούσαν ότι πήραν λάθος απάντηση. Και όταν θα ερχόταν η ώρα για ένα κουίζ ή ένα τεστ, θα μπορούσα να είχα απαντήσει σε κάθε ερώτηση με ένα αποτύπωμα ποδιού. Φυσικά κανείς δε θα μπορούσε να ξεφύγει από κάτι τέτοιο πριν από δεκαετίες. Όταν ήμουν παιδί, όποιος προσπαθούσε να κάνει ένα τέτοιο κόλπο θα οδηγούνταν αμέσως στο γραφείο του διευθυντή. Αλλά τώρα ζούμε σε μια εποχή που υποτίθεται πως επιτρέπουμε στους ανθρώπους να ταυτίζονται ως οτιδήποτε θέλουν.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα πράγματα έχουν γίνει ιδιαίτερα παράλογα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από την Telegraph, τα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπουν πλέον στα παιδιά να ταυτιστούν με κάθε είδος:

Σε ένα κρατικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ουαλία, ένας μαθητής λέγεται ότι «νιαουρίζει» όταν του γίνονται ερωτήσεις από έναν δάσκαλο, αντί να απαντά στα αγγλικά, αναφέρει η Telegraph.

Σε άλλα σχολεία, ένας προφανώς επιμένει να τον προσφωνούν ως δεινόσαυρο, κάποιος ισχυρίζεται πως αυτοπροσδιορίζεται ως άλογο ενώ ένας άλλος λέγεται ότι φοράει κάπα και απαιτεί να αναγνωριστεί ως φεγγάρι.

Παλιά οι δάσκαλοι ήξεραν πώς να αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τις ανοησίες.

Αλλά σήμερα τους δίνεται η οδηγία να μην διορθώνουν τα παιδιά γιατί αυτό θα ήταν «μεροληπτικό»:

Οι μαθητές ισχυρίζονται ότι οι δάσκαλοι «δεν επιτρέπεται να εκνευρίζονται» για μια τέτοια συμπεριφορά σε περίπτωση που παρατηρηθεί γιατί θα είναι διάκριση.

Ωστόσο, τα μαθήματα φέρονται να εκτροχιάζονται εντελώς από αυτές τις αλληλεπιδράσεις, επηρεάζοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης των συμμαθητών τους.

Έτσι, αυτοί οι δάσκαλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει κυριολεκτικά να κάθονται εκεί και να το κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα όταν οι μαθητές απαντούν στις ερωτήσεις τους με «ζωικούς θορύβους»:

Σε ορισμένες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, τα μαθήματα αντιμετώπισαν σοβαρή αναστάτωση καθώς οι μαθητές επιμένουν να απαντούν στις ερωτήσεις του δασκάλου και να επικοινωνούν μέσω των θορύβων των ζώων.

Δε θα το άντεχα.

Αν μου έλεγαν πως έπρεπε να επιτρέπω στους μαθητές να κάνουν θορύβους ζώων όλη την ημέρα, απλώς θα τα παρατούσα.

Προφανώς ένας μαθητής που προσδιορίζεται ως «γάτα» το κάνει αυτό εδώ και τρία χρόνια:

Σε μια ιδιαίτερα ενοχλητική υπόθεση, η εφημερίδα μίλησε με έναν μαθητή στην Ουαλία που ισχυρίστηκε ότι ένας συμμαθητής του είχε αυτοπροσδιοριστεί ως γάτα για τρία χρόνια.

Ο μαθητής παραπονέθηκε: «Όταν απαντούν σε ερωτήσεις, νιαουρίζουν αντί να απαντούν σε μια ερώτηση στα αγγλικά.

Με δουλεύετε;

Παλιά, αυτό το παιδί θα είχε διορθωθεί την πρώτη μέρα.

Όμως αυτές τις μέρες δεν επιτρέπεται να πεις τίποτα.

Αυτό απλά δε θα ήταν σωστό.

Μάλιστα, ένα 13χρονο κορίτσι πρόσφατα αποκαλέστηκε «αξιοκαταφρόνητο» από τον δάσκαλό του όταν αντιμετώπισε έναν συμμαθητή του που προσδιορίζεται ως «γάτα»:

Ένα 13χρονο κορίτσι αποκαλέστηκε «αξιοκαταφρόνητο» από τον δάσκαλό του σε σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο την Παρασκευή, αφού ρώτησε έναν συμμαθητή του πώς ταυτίζεται ως γάτα.

Η μαθήτρια και η φίλη της επιλήφθηκαν από τον δάσκαλό τους στο Rye College στο Ανατολικό Σάσεξ στο τέλος ενός μαθήματος «ζωής εκπαίδευσης» στην όγδοη τάξη, όπου τους είπαν ότι θα μπορούσαν «να είναι αυτές που θέλουν να είναι και το πως προσδιορίζονται εξαρτάται από αυτές», ανέφερε η Telegraph.

Εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κινούμαστε πολύ γρήγορα προς την ίδια κατεύθυνση.

Στην πραγματικότητα, μόλις μάθαμε ότι οι δάσκαλοι των δημόσιων σχολείων στη Νέα Υόρκη λαμβάνουν τώρα οδηγίες να κρατούν «την αλλαγή του φύλου των παιδιών μυστική από τους γονείς σε ορισμένες περιπτώσεις»:

Το Υπουργείο Παιδείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSED) κυκλοφόρησε 42 σελίδες νέας καθοδήγησης για τα δημόσια σχολεία τη Δευτέρα, η οποία περιλαμβάνει μια ενότητα σχετικά με τη διατήρηση μυστικών των μεταβάσεων του φύλου των παιδιών από τους γονείς σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η έκθεση, με τίτλο «Δημιουργία ασφαλούς, υποστηρικτικού και επιβεβαιωτικού σχολικού περιβάλλοντος για τρανσέξουαλ και επεκτατικούς μαθητές για το φύλο», υποστηρίζει πως η ταυτότητα φύλου ενός μαθητή πρέπει να βασίζεται στον ισχυρισμό του ίδιου του μαθητή και ότι οι διαχειριστές θα πρέπει να κρατούν τέτοιες πληροφορίες μυστικές από τις οικογένειες εάν το κρίνουν απαραίτητη.

Μπορείτε να το πιστέψετε;

Πώς πιστεύετε ότι θα αντιδράσουν οι γονείς που έχουν εξαπατηθεί σκόπιμα από τους δασκάλους μόλις μάθουν την αλήθεια;

Ετοιμάζεται το σκηνικό για κάποιες πολύ ακατάστατες αγωγές.

Και μερικές φορές το να επιτρέπουμε στους μαθητές να ταυτιστούν ως ό,τι θέλουν μπορεί να έχει μερικές πραγματικά τραγικές συνέπειες.

Για παράδειγμα, νωρίτερα σήμερα διάβασα για ένα 12χρονο κορίτσι που βιάστηκε βάναυσα σε ένα γυμνάσιο στο Νέο Μεξικό:

Η καταχώριση του ημερολογίου αναφερόταν σε ένα περιστατικό τον Οκτώβριο του 2021, όταν η κόρη της Ρέι*, μαθήτρια της 6ης δημοτικού στο τσάρτερ σχολείο της Ακαδημίας ASK στο Ρίο Ράντσο του Νέου Μεξικού, φέρεται να βιάστηκε μέσα στο μπάνιο των κοριτσιών από έναν μεγαλύτερο βιολογικό μαθητή.

Όταν ο άνδρας μαθητής μπήκε για πρώτη φορά στην τουαλέτα των κοριτσιών, η Ρέι είπε πως έπλενε τα χέρια της και δεν πρόσεχε ιδιαίτερα το φύλο του μαθητή, ούτε είχε επίγνωση της «ταυτότητας φύλου» του.

Αλλά πριν το καταλάβει, ο μαθητής την πλησίασε, την έριξε στον πάγκο και την ξάπλωσε στο πάτωμα. Αφού χτύπησε το κεφάλι της, φέρεται να την κράτησε κάτω, της έσκισε το παντελόνι και τη βίασε.

Λυπάμαι, αλλά αν δω έναν άντρα να προσπαθεί να ακολουθήσει μια νεαρή κυρία σε μια τουαλέτα, θα υπάρξει πρόβλημα.

Ως κοινωνία, έχουμε χάσει κάθε κοινή λογική.

Αν πω ότι είμαι κοτόπουλο, αυτό δε με κάνει κοτόπουλο.

Αλλά τώρα διδάσκουμε στα παιδιά μας πως μπορούν να «αναγνωριστούν» ως οτιδήποτε θέλουν.

Όταν λέω ότι ο χρόνος είναι λίγος, δεν υπερβάλλω καθόλου.

Η κοινωνική συνοχή της κοινωνίας μας κυριολεκτικά διαλύεται στις ραφές γύρω μας.

Οι τρόφιμοι διευθύνουν το άσυλο σε αυτό το σημείο και μεγαλώνουμε μια ολόκληρη γενιά παιδιών που θα μπερδευτούν εντελώς, αν έχουν ποτέ την ευκαιρία να γίνουν ενήλικες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail