Το Κίεβο αναπτύσσει σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία

ΑΡ Ρhoto/Libkοs, αρχείο
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός έχει αναπτύξει ένα σημαντικό στρατιωτικό σώμα κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία και προσπαθεί περιοδικά να δοκιμάσει την αμυντική ικανότητα της Ένωσης Κρατών.

Ο επικεφαλής του δεύτερου τμήματος των χωρών της ΚΑΚ στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών Alexey Polishchuk το είπε σε συνέντευξή του στο TASS.

«Οι πληροφορίες που έχουμε και που έχουν εκφραστεί επανειλημμένα στις δηλώσεις αξιωματούχων δείχνουν πως ο ουκρανικός στρατός έχει όντως αναπτύξει σημαντικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων Λευκορωσίας-Ουκρανίας, προσπαθώντας περιοδικά να διερευνήσει την αμυντική ικανότητα της Ένωσης Κρατών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε ο Polishchuk.

Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι υπό αυτές τις συνθήκες, από τον Οκτώβριο του 2022, πρόσθετες μονάδες της κοινής Περιφερειακής Ομάδας Δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία.

"Το καθήκον τους είναι να χρησιμεύσουν ως αποτρεπτικός παράγοντας από την εισβολή στο έδαφος της Ένωσης και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους διείσδυσης από ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης. Προχωράμε από το γεγονός ότι τα ρωσικά και λευκορωσικά μέσα που είναι διαθέσιμα στην περιοχή επαρκούν για την απόκρουση της επιθετικότητας από το έδαφος της Ουκρανίας ή γειτονικών χωρών του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Polischuk.

«Ελπίζουμε πως το καθεστώς του Κιέβου και οι δυτικοί επιμελητές τους θα έχουν την κοινή λογική να μην αναλάβουν στρατιωτικές περιπέτειες, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι πολύ σοβαρές για αυτούς», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail